Kui sa oled üks neist inimestest, kes on juba pikka aega vaeva näinud, et saada oma keha paremasse vormi, aga miski ei näi töötavat, siis ära anna nüüd alla. Uuri välja, ega sa ometi ei tee neid levinud vigu peale jõusaalis käiku. Kui sa neid teed, siis ongi sinu suurest vaeva nägemisest väga vähe kasu.

1. Peale trennis käimist vajud sa diivanile ega liiguta ennast terve ülejäänud õhtu jooksul. Selleks, et trennist kasu oleks, peaksid sa vähemalt kodus ennast natukene veel liigutama. Mängi lastega või korista kodu.

2. Sa arvad, et hoiad saledat joont ja ei söö peale trenniskäiku enam midagi. See on väga suur viga. Sinu lihased vajavad jõudu ja energiat, et taastuda. Mittesöömine ei anna mingit tulemust, üks hetk võib su kõht aga nii tühjaks minna, et sa avastad ennast kontrollimatult õgimas.

3. Sa ei joo peale jõusaalis rassimist korralikult vett ja tekitad oma organismis korraliku veepuuduse, mis on väga ohtlik.

4. Sa ei pane ennast soojalt riidesse. Trenni tegemise ajal on sinu kehatemperatuur tõusnud ja nüüd hakkab see langema. Kui sa ei hoia end soojas, võid kiiresti külge saada mõne külmetushaiguse.

5. Sa ei venita ennast peale trennis käimist. Jällegi, üks suur ja levinud viga, mida inimesed teevad. Keegi ei viitsi peale trenni enam venitada, tekib tunne, et oled juba piisavalt vaeva näinud.

6. Sa ei käi peale trenni duši all. Vähe sellest, et sa hakkad kiiresti higi järele haisema, ei saa sinu lihased piisavalt kiiresti kokku tõmbuda. Mine alati peale trenni end pesema, isegi kui tunned, et sa seekord väga palju ei higistanud.

7. Su elus on liiga palju stressi. Peale spordi tegemist ei ole üldse hea mõte ennast närvi ajada, see muudab sinu taastumise raskeks ja järgmine kord on sul palju raskem oma soovitud tulemust saavutada.

8. Sa jood peale jõusaalis käimist alkoholi. Sa ei saa kunagi oma soovitud kõhulihaseid, kui sa jood väga tihti õlut või mõnda muud alkohoolset jooki.

9. Sa võtad valuvaigisteid lihasvalu vastu. Kui su lihased valutavad peale trenni liiga kõvasti, mõtle selle peale, mida sa trennis valesti teed, mitte ära torma kohe valuvaigisteid võtma.

Allikas: Brightside