Teadlased on avastanud, et paljudel heas vormis eakatel on lihased ja luud paremas konditsioonis, kui neist kümneid aastaid noorematel, aga laisematel inimestel.

Igasugune trenn on tervisele kasulik, eelistad sa siis ujuda või sörkida või lihtsalt jalutada — kui sa seda teed, on juba väga hästi! Aga vaatamata sellele, et juba mingisugune aktiivne tegevus on väga kasulik, on olemas mõned trennid, millest on veelgi rohkem kasu.

Nimelt, kui soovid ka vananedes tugev olla ja hoida aastatega tekkivad kehamured endast kaugel, on olemas kaks väga head trenni, mida teha. Aga pane tähele, need ei ole lihtsad!

Millega on tegemist? Kükist üleshüpete ja hüppenööriga hüppamisega (eriti hea, kui teed viimast lisaraskustega)!

Miks just need?

Su keha muutub aastatega nõrgemaks. Paljud inimesed on parimas vormis just 25aastaselt ja mõned uuringud on tõestanud, et maratonijooksjad on parimas vormis ehk jooksevad kõige kiiremini 28aastaselt (muidugi sõltub see kõik inimesest). Kui hakkad vastupidavustrenne tegema alles peale 25. eluaastat, saabub sinu tipp kunagi hiljem.

Sa võid treenida keha tugevamaks erinevatel viisidel, näiteks raskusi tõstes või läbi intervalltrennide, aga just need kaks varem mainitud trenni aitavad treenida vastupidavust ja keha tugevamaks samal ajal.

Seega, kui loodad kaua elada, hakka treenima juba täna!