Kuidas see käib?

Sellel harjutusel on mitu erinevat versiooni, aga Tamara ise eelistab lamada. "Soovitan teha seda nii taastumispäevadel kui ka enne trenni soojenduseks," lisab ta.

1. Alusta lamades vasakul küljel, keha sirgelt.

2. Painuta üks jalg üle teise ja aseta see piklikule massaažirullile, mis on sinu kehaga paralleelselt. Su põlv peaks olema risti su parema puusaga, 90kraadise nurga all. Sellest poosist alustad.

3. Hoia parem põlv massaažirullil, siruta vasak käsi, peopesa üleval enda ette. Seejärel vii parem käsi sirgelt vasakuga kokku. Ära lase oma paremal õlal vasakule "kukkuda" ja hoia end jätkuvalt pealaest jalataldadeni sirges asendis.

4. Liigutusi kontrollides vii nüüd parem käsi vasaku juurest ära, jätkuvalt sirutatud ja liigu sellega paremale küljele. Su parem põlv ei tohiks massaažirullilt ära liikuda. Ainus liigutus peakski toimuma su ülaseljas/selgrool.

5. Kui avad rindkere paremale liikudes, liiguta kaasa ka oma pead, vaadates silmadega paremat kätt.

6. Oma liigutust kontrollides vii käsi võimalikult kaugele nii, et jalg massaažirullilt ei liiguks. See, kui kaugele sina venid, oleneb su kehast.

7. Kui oled juba lõpuni jõudnud (kui sa enam ei saa kaugemale minna ilma, et põlv liiguks), hakka aeglaselt algsesse asendisse tagasi liikuma, hoides kätt sirgelt ja põlv massaažirullil. Jälgi jätkuvalt kätt silmadega ja liiguta pead vasakule kaasa.

8. Aseta parem käsi taas vasaku käe peale. See on üks kordus.

9. Tee harjutust vähemalt kaheksa korda ühele küljele ja kaheksa teisele.

Vaata ka SIIT liikuvat pilti, kuidas harjutust teha.

Allikas: Popsugar