Kui sa oled enda meelest just normaalsemalt sööma hakanud ja trenni teed ka hoolsalt, käid iga päev jalutamas ning oled ehk isegi hakanud kodus mõne treeningvideo järgi kaasa tegema, kuid kaal on hoopis tõsunud, siis põhjus võib seisneda milleski üllatavas.

Vasta küsimustele: kui palju sa karantiini ajal maganud oled, kas rohkem või vähem kui tavaliselt? Kas ärkad ikka samal ajal kui siis, kui sa kontoris tööl käisid või nüüd hoopis hiljem? Kas näiteks lõunauinakust on saanud selle kuu aja jooksul sinu tavaline rutiin?

Nimelt võib kaalutõusu põhjus peituda liigses magamises. Täiskasvanu vajab öösel keskmiselt 7-8 tundi und, kuid nii mõnedki on tunnistanud, et naudivad südamest seda, et saavad nüüd ilma äratuskellata ärgata ja vabalt kasvõi 10 tundi magada.

Liigne magamine aga tekitab kehas väsimust ja seetõttu ei suuda sa päeval olla eriti aktiivne ning teed juba alateadlikult ebatervislikke valikuid ning ühel hetkel hakkabki kaal vaikselt kogunema. Seda märkavad aga inimesed pahatihti siis, kui juba mitu kilo on juures ja vaja oleks midagi ette võtta.

Allikas: Daily Mail