Seega, kui sa ei viitsi pikalt mõelda, kuidas ikkagi see kaalunumber väiksemaks saada, võta lihtsalt omaks need head harjumused:

1. Joo enne igat einet 2 klaasi vett

Teaduslikud uuringud on näidanud, et inimesed, kes joovad 2 klaasi vett enne hommiku-, lõuna- ja õhtusööki, kaotavad kaks korda kiiremini kaalu kui need, kes seda ei tee. Põhjus on lihtne: mao täitmine veega vähendab märkimisväärselt söögiisu.

2. Selle asemel, et liftiga sõita, käi trepist

Lihtne harjumus, aga ka väga tõhus. Seega, alati, kui võimalik, mine trepist, sest see nipp aitab põletada kaloreid ja hoida vormi.

3. Kui sind on kutsutud õhtusöögile või mõnele peole, söö tund aega enne kõht täis

See, et poliitikud oma ametiajal kaalus juurde võtavad, on vana tuntud lugu. Bankette, millest nad peavad osa võtma ja kus pakutakse nii alkohoolseid jooke kui ka suupisteid, on palju ning see ei ole just kõige tervislikum elustiil. Hea nipp, mis tõesti aitab, on süüa tund aega varem tervislikult, siis sa ei hakka külas liiga palju sööma ja enda kaalule kahju tegema.

4. Asenda limonaadid ja magusad mahlad veega

Kõik magusad joogid on tervisele kahjulikud ja soodustavad diabeedi, ülekaalu ja ka vähi teket. Eelista selle asemel ilma lisanditeta mahlasid nagu näiteks sidruni- ja apelsinimahl, taimetee (mida võib ka jahutatult juua) või siis lihtsalt vett. Veel üks variant: asenda magus puuviljamahl mõne värske puuviljaga.

5. Võta söömiseks aega

Einestades jää lauda vähemalt 20 minutiks ja katsu söömise ajal korralikult mäluda.

6. Söö rohkem valku ja vähem süsivesikuid

Valgud tekitavad rutem täiskõhutunnet kui süsivesikud. Seega rohkem valget liha ja lahjasid piimatooteid ning vähem saia ja riisi, mis sisaldavad rohkelt süsivesikuid.

7. Söö rohkem kiudainerikkaid toite

Palju kiudaineid leidub täisterariisis, maisis, ploomides jms. Kiudained võimaldavad kehakaalu kontrolli all hoida.

8. Selle asemel, et väljas söömas käia, tee rohkem kodus süüa

Kodus süües tead täpselt, mida sa sööd. Uuringute järgi tarbivad inimesed, kes käivad sageli väljas söömas, rohkem kaloreid, kui need, kes valmistavad oma toidu ise. Kodus süües ole aga ettevaatlik sellega, et sa endale ega pereliikmetele liiga suuri portsjone ette ei tõsta.

9. Ära jäta söögikordi vahele ning söö õhtusöök võimalikult vara ja kindlal kellaajal

Tähtis on süüa samal kellaajal ja pidada kinni päevas kolme söögikorra reeglist, millele lisanduvad kolm oodet ehk siis näksimiskorda, mis võimaldavad eineajani vastu pidada. Näksimiseks võib valida mõne puuvilja või siis batoonikese.

Õhtuti tuleks aga süüa võimalikult vara ja seejärel lasta soolestikul puhata 12 tundi järjest õhtu- ja hommikusöögi vahel.

Allikas: Kodused Lood