See aga ei ole kohe üldse mõistlik tegu ja ortodont dr Benjamin Winters hoiatab, et sel võivad olla väga ebameeldivad tagajärjed. Ta tõdes, et oli neid videosid esimest korda nähes šokeeritud. “Liiga kaugele viilimine võib põhjustada tõsist valu, närvikahjustusi ja kasvanud tundlikkust. Ja mitte ainult seda, vaid sa rikud oma hambad jäädavalt ära, mis võivad mõjutada nende väljanägemist ja seda, kuidas sa edaspidi hammustada saad,” selgitas ta.

Kui sulle ei meeldi su hammaste väljanägemine, soovitab dr Winters sul pöörduda hambaarsti poole. “Sageli on vaja hambaid pigem liigutada, mitte maha viilida. Kui vaja, saame kasutada lihvivaid ribasid või diske ning mõõta ära täpse osa, mis saab turvaliselt eemaldada.”

Dr Winters paneb kõigile südamele, et kiired lahendused ei ole sageli tehtut väärt. “Ma kohtan iga päev inimesi, kes kahetsevad, et nad üritasid hambaravis lihtsamalt läbi ajada. Sul on vaid ühed hambad! Sa ei pea mõistma, kui olulised need on, alles siis, kui oled need juba ära rikkunud ja soovid, et oleksid teinud kõik, et nende eest hoolitseda.”