Jah, me kõik oleme inimesed ja paratamatult tekib meil päeva jooksul palju erinevaid emotsioone. Kuigi me ei suuda kontrollida emotsioone, mida me tunneme, suudame kontrollida seda, kuidas nendega toime tuleme. Seega, võta omaks õige mõttemall.

Kui hakkad oma emotsioone kõrvalt jälgima, on võimalik teha otsuseid ilma emotsioone arvesse võtmata. Kui su tunded ei juhi sind, suudad teha hoopis intelligentsemaid ja läbimõeldumaid otsuseid.

Kuidas emotsioone kontrollida ja seeläbi edukaks saada?

Emotsioonide kontrollimine algab nende äratundmisest. Lõppude lõpuks, enne, kui saad hoida ära selle, et vihahoog, kadedus ja häbi su karjäärialaseid otsuseid mõjutavad, pead oskama neid identifitseerida. Kui suudad oma emotsioone mõista, oled ka võimeline mõistma, kuidas need su tööalaseid otsuseid mõjutavad. Võimalik, et need ei jäta sinust just kõige professionaalsemat muljet.

Näiteks, äkki teed sa palju vigu, sest su kolleegid käivad sulle sageli närvidele ja see viib su mõtted olulistelt asjadelt mujale? Kui oled selle mustri ära tundnud, võid sellest kõrgemale tõusta. See aitab sul jääda professionaalsemaks ja mitte alluda emotsioonidele.

Hea külg?

Isegi, kui sa ise seda ei mõista, mõjutavad su emotsioonid su vaatekülgi. Näiteks, kuidas tunneksid end olulisel koosolekul, kui su ülemus on vahetult enne sulle teatanud, et tõstab su palka? Maailm näeb tõenäoliselt kohe kaunim välja, või mis? Hoopis teine lugu on aga siis, kui su palk langeb. Sel juhul on väga raske leida motivatsiooni, et sel koosolekul aktiivselt osaleda.

Siis, kui oled aru saanud, kuidas emotsioonid su vaatevinklit mõjutavad, oled võimeline ka oma suhtumist muutma. Mida rohkem sa end emotsioonidest lahutad, seda rahulikum ja tasakaalukam sa oled. See tähendab, et kui midagi läheb valesti, saad astuda sammu tagasi, vaadata suuremat pilti ja keskenduda realistlikele lahendustele.

Kuigi alati ei ole see lihtne, siis mida rohkem sa praktiseerid, seda efektiivsemaks muutub ka emotsioonide kontrollimine. Sest olgem ausad, tavaliselt sa ju hiljem kahetsed, kui oled millelegi emotsiooni pealt reageerinud?

Allikas: Entrepreneur