Me kõik vajame keerulisel ajal tuge. Kui kaaslane on töö kaotanud, kuid sina oled järje peal ja suudad mõnda aega ise pere üleval pidada, siis ei ole sellest midagi hullu. Kindlasti on partner ise ärritunud ja kurb oma koondamise pärast ja proovib teha kõike, et kiiresti uuesti järje peale saada. Et tal see hõlpsamini läheks, saad sina järgnevaid asju tehes teda aidata.

Uudistest teada saades ära hakka teda süüdistama

Esimene reaktsioon on muidugi šokk. Kuid arvatavasti on partneril palju halvem olla kui sinul, niiet jäta süüdistamine heaga ära. Uuri rahulikult, mis juhtus ja kuula hoolikalt. Ole toetav ja näita talle välja, et sa jääd tema kõrvale ning ta ei pea midagi kartma.

Ürita olla nii toetav kui võimalik

Sa võid ju sisimas olla ärritunud ja mures, kuid ära näita seda oma elukaaslasele välja. Sinu paanikas olek ei aita kuidagi kaasa tema uue töö leidmise protsessile. See ainult aeglustab seda. Ükskõik kui raske sul ka poleks, käitu kenasti.

Survestamise asemel paku talle oma abi

Kui möödas on juba mitu nädalat ja ükski vestlus pole õnnestunud ning hakkab tunduma, et kaaslane hakkab alla andma, paku oma abi. Nõudmine viib ta veel suuremasse masendusse. Mõelge koos läbi, mis võis vestlustel valesti minna. Kui partner ei leia endale sobivat tööd, proovi aidata tal seda teha.

Arvesta oma kulutused ümber

Kuna nüüd peate mõnda aega ainult sinu palgaga hakkama saama, istuge koos maha ja mõelge, kust saaks kulusid kokku hoida. Ära tee seda üksinda, muidu hakkab partnerile tunduma, et kuna tema kaotas töö, on ta nüüd vähem tähtis pereliige. Mitte keegi meist ei tahaks kunagi ennast nii halvasti tunda.

Mõtle välja, mida ta saaks kodus nüüdsest rohkem teha ja paku seda talle

Kui kaaslane otsib tööd, on ta paratamatult senisest rohkem kodus. Igavus tekitab aga halbu mõtteid ja masendus võib kiiresti tekkida. Et seda vältida, anna osa oma majapidamistöödest nüüdsest kaaslasele. See hoiab teda tegevuses.

Proovi olla positiivne, ükskõik mis ka poleks

Töö otsimine võib aega võtta mitu kuud. Teil võivad tekkida rahalised raskused ja omavahelised suured probleemid. Kõige tähtsam on ise proovida olla heas tujus. Kui sina ei lange masendusse ja oled oma partnerile olemas, julgustab see teda väga.

Allikas: YourTango