Kuidas tööstressi vastu võidelda? Selle asemel, et lahkumisavaldus anda, mis ei oleks rahaliselt just kõige targem otsus, soovitavad teadlased sul asetada hoopis väike lillepott koos kauni taimega oma kontorilauale.

Jaapanis asuva Hyogo ülikooli teadlased avastasid, et kui tuua kontorisse rohelisi taimi, langeb ka töötajate stressitase. Teadlased jälgisid ühe Jaapani ettevõtte töötajate stressitaset ühel tavapärasel tööpäeval ja soovisid näha, milline efekt on sellele toataimedel.

Uuringu läbiviimise ajal tegid ettevõtte töötajad päeva jooksul kolme minuti pikkuseid pause ning mõnel neist oli taimeke laual, mõnel mitte. Lisaks palusid teadlased neil erinevat viisi taimedega “käituda”. Mõnele öeldi, et nad vaataksid pausi ajal taime, teistel paluti taimi hooldada ning samal ajal mõõdeti nende töötajate pulssi, et teha selgeks, kui stressis nad on.

Võrreldes nende töötajate pulsisagedust, kellel oli taim laual, nende omadega, kellel ei olnud ning küsitledes mõlemaid pooli avastasid teadlased, et vahe oli ilmselge: töötajad, kes tegelesid pausi ajal oma taimedega, olid märkimisväärselt rohkem lõõgastunud.

Seega, isegi, kui asetad kõigest pisikese potilille oma lauale, rahustab see su meeli ja oled töö tegemise juurde naastes palju paremas tujus. Sellel, millise taime sa valid, pole absoluutselt mingit vahet — olgu tegemist kasvõi kaktusega!

Allikas: Apartment Therapy