"Oleme mõlemad pikka aega turismi ja hospitality valdkonnas tegutsenud ja soov oma asja ajama hakata kannustas meid neid kahte ühendama," selgitab otsuse tagamaid Ressar. "Kuna Balil on olemas kõik, mis meile südamelähedane: surf, soe kliima, suurepärane toit ning saare eluviis, siis sündiski Barefoot Bali."

Bali poole on kolme eestlast alati tõmmanud lääne ja kohaliku kultuuri põimumine. "Kohalikud on väga sõbralikud ja abivalmid ning oskavad tunda rõõmu väikestest asjadest," kinnitab eestlanna. "Piirkond, kus meie paikneme, Canggu, on hetkel üks populaarsemaid ja omab tugevaid lääne mõjutusi. Sõites üles põhja poole on elu-olu palju ehedam ning näeb puutumata loodust ja suuri riisiväljasid."

Majutusasutuse püsti pannud eestlaste kontseptsioon on pakkuda oma külalistele eelkõige mōnusat olemist ning toimetada seda tehes võimalikult loodustsäästvalt ja jätkusuutlikult.

Seda, kas kunagi ka tee neid taas Eestisse elama toob, Maarja ei tea. "Mina ja Elika parimate sõpradena oleme aastaid välismaal reisinud ning hetkel näeme küll elu Balil veel mõnda aega," möönab ta. "Aeg-ajalt kohtame siingi kaasmaalasi, aga kohalikust eestlaste kogukonnast veel rääkida ei saa. Puhkavaid eestlasi on siin aga üha rohkem ja seda on rõõm on näha."

Vaata galeriist fotosid eestlaste luksuslikust villast Balil: