Les oli esimene, kes suri ja Freda järgnes talle kõigest 20 minutit hiljem. Kuigi naine ei olnud enam teadvusel, kui ta abikaasa siit ilmast lahkus, nägid pereliikmed, kuidas Freda kulmud sel hetkel langesid.

“Kui nad pidid minema, siis see oli kõige romantilisem viis selleks,” tõdes paari poeg Michael Austin.

Seitse aastakümmet koos

Les ja Freda tutvusid ühise sõbra kaudu keskkoolis ning abiellusid 1949. aastal, mille järel said nad nautida seitset aastakümmet teineteise kõrval.

Kui nad polnud parasjagu just tööl, meeldis paarile käia matkamas ja telkimas ning reisida mööda oma koduosariiki, Michigani ning külastada tuletorne või otsida aardeid garaažimüükidelt. Freda nautis väga ka toidutegemist ja saiakeste küpsetamist ning omas rohkem kui tuhandet kokaraamatut.

"Nad tegid kõike koos. Isegi surm ei takistanud neid," rääkis nende tütar Sandy Maes. "Ma arvan, et nad teadsid, et nad on mõlemad valmis lahkuma ja nad ongi igavesti koos. Ja minu arvates oli see ilus."

Vaatamata igavesele armastusele, ei möödunud nende suhe alati probleemideta. Näiteks pahandas Freda väga, kui Les end naisega arutamata Korea sõtta minekuks kirja pani. "Seitsekümmend aastat koos olla polnud kindlasti lihtne... Aga nende 70 aasta lõpus hoolisid nad teineteisest väga ja armastasid teineteist nii-nii väga," teab nende lapselaps Leah Smith.

Perekond tunnistab, et mõlema korraga kaotamine on väga raske, aga samas näevad nad, et see oli tegelikult kõigile parem. "Ma olen nii õnnelik, et nad lahkusid koos," lisas Smith. "Ma arvan, et kui üks oleks pidanud elama üksinda, oleks see olnud tema jaoks tõeline piin."