Väeloom pakub sulle tuge

Väeloom on sinuga kogu aeg. „Kui näed sama looma, lindu või muud olendit juba mitmel šamaanirännakul ja tunned tema tuge, siis ta ongi sinu väeloom. Peale väeloomade võivad olla ka saatjaloomad, näiteks hiir või kass. Minu saatja on karu, kes mind suunab,” selgitab Kotkasulg. Järgnevalt kirjeldab ta mõne väelooma olemust.

KOTKAS on kõige võimsam väeloom. Ta on lind, kes lendab Päikesele kõige lähemale. Tema sulgi kasutavad nii šamaanid kui ka tervendajad. Ta oskab juhatada teed teisele poole silmapiiri ehk siis näidata seda, mida oled aastaid igatsenud. Kui su väeloom on kotkas, siis oled ühenduses kõige suuremate ja väekamate jõududega.

KARU on väeloomana nagu suur õpetaja. Ta möirgab vahel käskivalt ja kurjustavalt, aga poeb siis oma koopasse ja jälgib sealt, mis ilmas toimub. Karu on uudishimulik ja sõbralik. Kui ta kutsub sind koopasse kaasa, siis oled õnnelik, sest oled kaitstud, hoolitsetud ja toidetud.

HUNT on looduse ravitseja. Ta on ka koduhoidja ja armastaja. Hunt liigub nii öösel kui ka päeval, üksikuna ja karjas. Ta aitab sul leida õige tee.

REBANE on su truu abiline kogu eluks. Ta armastab mängida ja tuletab sullegi meelde, et võta aeg maha, unusta mured ja lippa vahepeal mere äärde või metsade vahele. Tunne rõõmu ja armasta.

ÜKSSARVIK on naiste kaitseloom, puhas ja õrn. Tema siniste silmade kohal kõrguvat laupa kaunistab maagiline sarv. Kui tema on su väeloom, siis oled salapärane, kaunis ja sügavahingeline. Ta annab sulle armastuse voorust ja teadmisi taimedest, millega saad ravida inimesi ja loomi. Su käed on sinu imetegijad. Ükssarvik annab sulle väärikust ja uhkust liikuda imelises looduses. Kui ta paneb oma pea sulle sülle, siis tähendab see, et su hing on puhas ja lahke.

FÖÖNIKS ehk Tulilind on päikesetõusu ja -loojangu lind. Ta toob sulle uue päeva loomise ja ka päeva lõpu. Annab sulle lootust, et iga päev on imeline. Fööniksiga koos algab sul uus elu. Tema on lind, kes lendab päikese juurde ning põletab mured ja haigused, et sündida uuesti. Ta teeb sind väekaks.

RÄHN viibib maapinnal haruharva, ikka on ta kas puu peal või lendamas. Väelinnuna annab ta sulle tervist ja sitkust. Rähn toksib väekat trummirütmi, mis annab sulle armastust ja jõudu ronida kas või kõige kõrgema mäe otsa.