Austraalia etiketi ekspert Treska Roden avaldab viis etiketireeglit, mis aitavad igal inimesel aristrokraatlikuna paista:

1. Täiuslik kehahoiak

Mäletad hetki, kui su ema ütles sulle, et “ära istu küürus seljaga” või “seisa sirgelt”? Täpselt seda sa peaksidki tegema — hoia lõug kõrgel, õlad taga, võta appi oma kerelihased ja hoia selg sirgu.

2. Kuninglik tervitus

Unusta liiga energiline käesurumine, see peaks olema hoopis vaevu hoomatav.

3. Kui hertsoginna istub…

Meghan on juba ammu tõestanud, et ta oskab hertsoginna moodi istuda küll — põlved ja pahkluud koos, jalad väikese nurga all. “Su käed võivad olla kas su süles või külgedel,” teab Treska.

Etiketi ekspert Myka Meieri sõnul istutakse nii just siis, kui üks daam peab suutma pikemat aega kuninglikku poosi hoida. “See on ka täiuslik, kui kaamera pildistab sind otse eest,” selgitab tal, lisades, et see võib kaitsta üleliigse paljastuse eest.

4. Lauakombed

Süües peaks nuga olema tavaliselt ikka paremas käes ja kahvel vasakus käes, teravad otsad alla poole. “Su küünarnukid peaks olema lukustatud külgedele,” lisab ta. Pauside ajal tuleks asetada söögiriistad “puhkavasse asendisse“ — kahvel ja nuga taldriku keskele ristatud.

Suppi süües tuleks võtta lusikaga suppi suunaga välja poole, kehast eemale, enne, kui selle endale suhu pistad. Selleks, et puhtalt süüa, tuleb liikuda lusika alumise poolega mööda kausi sisekülge, et vältida vedeliku tilkumist.

Söömise ja joomise vahel tuleks puhastada salvrätikuga huuli, et klaasi mitte toiduga määrida.

5. Joo teed nagu kuninganna

Kuldne reegel: ära kunagi pane oma sõrme läbi teekruusi sanga. “Hoia väikene sõrm peopesa juures ja hoia sangast sõrmedega kinni,” selgitab ta.

Piim tuleb lisada teele siis, kui tee on juba tassis, lisab endine kuningliku pere ülemteener Grant Harrold. Ja teed segades tuleks seda teha edasi-tagasi liigutustega, mitte ringjate liigutustega.

Allikas: Channel24