“Palun pidage selle puhul meeles oma endisi ja praeguseid enda, laste või lastelaste õpetajaid — öelge või kirjutage mõni hea sõna. Või hoopis kingi õpetajale naeratus, käepigistus, kallistus või lilled! Teeme üheskoos selle päeva õpetajate jaoks ilusaks!" kirjutab ministeerium oma Facebooki lehel. "Suur-suur tänu kõikidele Eesti õpetajatele ja haridustöötajatele innustamise, õpetamise, suunamise ja inimeseks kujundamise eest!"

Õpetajate päeva tähistati Eestis koolides juba 1960. aastatel, mil vanemate klasside õpilastel lasti noorematele tunde anda. Õpetajad ise sel päeval tundi ei läinud ja õpetajaks said ikka tublimad õpilased, tunde anti ennekõike nooremates klassides ja põhikoolis. Tundides mingit naljatamist polnud, sest asendusõpetaja pani pärishindeid pärispäevikusse ja võttis ametit õpetaja igapäevase tõsidusega.

UNESCO lõi õpetajate päeva tähtpäeva 1994. aastal selleks, et 24 tunni jooksul oleksid kogu maailma tähelepanu keskpunktis õpetajate töö ja saavutused ning samuti nende prioriteedid ja probleemid. Üllitatakse infoplakat ja saadetakse laiali infomaterjale õpetajate päeva teema kohta, viiakse läbi kampaaniaid.

Soovime ka Delfi Naisteka toimetusega kõigile õpetajatele jõudu ja jaksu edaspidiseks!