Toataimi on parem kasta hommikuti

Taimeeksperdid usuvad, et hommik on kõige parem aeg toataimede kastmiseks ning seda eriti soojadel suvekuudel. See võimaldab taimel imada vesi endasse enne, kui ruum läheb liiga kuumaks, mis võib vee liiga kiiresti aurustada, või pimedaks. Taim, mis on öö saabudes jätkuvalt märg, jääb niiskeks kuni päikesetõusuni, mis loob ideaalse keskkonna erinevatele probleemidele, näiteks kahjuritele.

Ekstra tähelepanu tuleks pöörata lõunapoolsete akende all olevate taimede kastmisele, sest just need on suurema osa päevast päikese käes. Kui valgus on liiga ere, muutub kastmisaeg veelgi olulisemaks ja hooaegade muutudes muutub seetõttu ka taimede kastmisvajadus. “Sügis- ja talvekuudel peaksid neid vähem kastma, sest taimed lähevad uinunud olekusse või kasvavad aeglasemalt, sest valgust on vähem ja temperatuurid langevad,” teab taimetark Maria Failla.

Olenemata sellest, mis kellaaegadel sa taimi kastad, ole järjepidev

Hommikul kastmine võib aidata sul kasvada paremaks taime-vanemaks, sest järjepidevus on taimede eest hoolitsemisel kõige olulisem. “Ma vaatan oma taimi enne kui vaatan ekraane,” avaldab Failla. “See tähendab, et kontrollin neid igal hommikul, et näha, kuidas neil läheb, kas nad vajavad kastmist, kontrollin nende lehti, et kuskil poleks kahjureid ja lihtsalt naudin nende ilu.”

Allikas: MindBodyGreen