Nimelt avastas ta, et kui ta täidab ühe minigrip koti veega ja paneb sinna sisse mõned mündid ning asetab selle terrassiukse lähedusse, peletab see kärbsed minema. “Mul ei olnud kotikest kuhugi riputada, mistõttu panin selle lihtsalt maha. Uksed on olnud avatud kella poole kaheksast hommikul ja ma pole ühtegi kärbest majas näinud — isegi siis, kui süüa tegin,” rõõmustab Alison. “Kiidan selle nipi kindlasti heaks.”

Naise Facebooki postitatud nipi alla kommenteerisid ka mitmed teised, kes seda nippi katsetasid ja tunnistasid, et see tõepoolest toimib: “Ma olen seda juba mitu aastat kasutanud ja see toimib.”

“Meil oli sadu kärbseid toas, aga seda nippi kasutades kohtan vaid mõnda üksikut, kes ka pikalt meiega ei püsinud,” kinnitas veel üks.

Aga miks see toimib? Mõndade inimeste sõnul ajab kotitäis vett kärbeste tundlikud silmad segadusse ja nad arvavad, et nende ees on suur veekogu, mida nad üritavad vältida. Teiste sõnul ajab neid segadusse kotilt peegelduv valgus.

Muidugi on ka neid, kes sellesse trikki ei usu ja arvavad, et tegu on platseeboefektiga. Tõde on ilmselt kuskil vahepeal, aga tasub proovimist, või mis?