1. Valid mööbli, mis sobitub omavahel liiga hästi

Sisekujundaja Max Humphrey sõnul võib liiga sarnase mööbli valimine jätta mulje nagu su kodu oleks osa kataloogist. “Ma ei ostaks samasugust voodipeatsit ja öökappe, sest see jätab toast mulje nagu oleks see osa kataloogist,” selgitas ta. “Parimad ruumid on need, mis näevad välja nagu sinna oleks ostetud asju aastate jooksul.”

2. Loodad ainult laelambile

Ekspertide sõnul ei piisa pea kohal rippuvast valgustist. Sisekujundaja Holly Hickey Moore selgitas, et ka valgustitega tuleks mängida ja sobitada neid ruumi erinevatesse kohtadesse, näiteks põrandale või kummutile.

3. Segamini riiulid

Mida iganes sa ka teed, ära näita oma külalistele organiseerimata riiuleid. “Kui sul on avatud riiulid või öökapid, on väga oluline, et sa mõtleksid läbi, mida sa neile asetad, sest neist asjadest saab osa su sisekujundusest,” teab sisekujundaja Caitlin Murray.

4. Vale suurusega vaibad

Ekspertide sõnul peaks elutoas olev vaip võtma alati enda alla rohkem ruumi kui mööbel — muul juhul on see liiga väike.

5. Loobud detailidest

“Alati on tore, kui sul on eelarve ja jätad raha ka kunstile või aksessuaaridele,” selgitab Moore. “Need on täpselt sama olulised nagu mööbel, vaibad, televiisor või mida iganes sa tuppa sobitad.”

Allikas: The Sun