• Kui ei taha, et vesi üle posti serva keeks, tuleb poti peale panna puust pannilabidas. Nii võid näiteks kartulid keema visata ja rahulikult teises toas asjatada, ilma et pärast pliidi puhastamisega vaeva peaks nägema.
  • Kui kõrvetad söögitegemisel näpuotsa, siis haara kõrvalestast — kohe on valu kadunud ja näpp jahtunud.
  • Leib püsib kauem värske, kui lisada leivapakendisse ühe sellerijuure.
  • Kohvi teeb mõnusalt kreemiseks väike tilk kookospiima.
  • Maitsepärmi lisamine igale poole! Küll on hea! Ja ma armastan praegu praetud tofukuubikuid maitsepärmiga. (Sandra)
  • Kartulile alati lõpus soola lisada, muidu lähevad mahlad välja ja pole nii maitsev. (Margoth)
  • Riisi, pastat, kartuleid jm keetma asudes, keeda vesi juba kuumaveekannus valmis ja pane potti ning alles siis tulele. (Marju)
  • Panen kuivatatud kaunviljad õhtul külma vee ja sortsu õunasiidriäädikaga likku, siis on need paremini seeditavad. (Piia)
  • Pudru saab 100x maitsvamaks ja ka toitvamaks, kui purustad kausis kahvliga pool või kuni terve banaani ära ja siis segad pudru hulka. Kui selle nipi avastasin, siis teisiti enam ei tee! Puder on niiii palju parem. (Melissa)
  • Kui marineeritud kurgid otsa saavad, siis hakin sinna vedelikku kas sibulat või värsket kurki. Hoian paar päeva marinaadis ja söön ära. Hea, lihtne ja kiire! (Andrea)
  • Sellerimahla joomine lastega koos, igahommikune rituaal, annab tohutult energiat ja jõudu. (Riinu)
  • Granaatõuna puhastamine: tuttav soovitas kasutada puulusikat, et seemned välja kopsida. Ise lisasin juurde selle, et teen seda kõike vannitoas — pärast palju lihtsam seinad puhtaks saada (kui üldse vaja) ja saabki suurema vaevata granaatõuna 5 minutiga puhastatud. 🙂 (Eliise)