Mitmed avatud kastmed säilivad külmkapis keskmiselt kolm päeva kuni nädal, aga osad kastmed on nii spetsiifilised, et neid tahaks kasutada toidu valmistamiseks alles mõne nädala pärast. Kas on võimalik neid säilitada ka nii, et need säiliksid kauem ja ei peaks jälle midagi ära viskama?

Kodukokad ühes Austraalia Facebooki grupis väidavad, et paari lihtsat nõksu kasutades on see täiesti võimalik.

Mitu tükki soovitavad kallata kastme peale oliiviõli, aga ainult nii palju, et see kataks kastme täielikult üpris õhukese kihina, sest rohkem ei ole vaja. Kodukokad kinnitavad, et niimoodi tehes säilib avatud tomatipasta- või pestopurk külmkapis kuni kuu aega.

Teised aga soovitavad kastmepurgi teistpidi keerata, sest niimoodi ei pääsevat õhk enam sisse ja ka seetõttu säilib kaste tavalisest kauem.

Mõned ülejäänud kodukokad seal grupis soovitavad aga näha natukene vaeva ning kallata kaste jääkuubikute hoiustamiseks mõeldud nõusse, sest siis säilib see sügavkülmas pea igavesti ja nii lihtne on toidu valmistamiseks võtta sealt kastmekuubik ja lasta sel lihtsalt üles sulada.

Allikas: Daily Mail