Taimedega tegelemine on vastutusrikas

Kuna praegusel ajal oleme pikemat aega olnud koduseinte vahel, on paljudel inimestel tekkinud tunne, et neid ei vajata enam kellegi poolt ja see tunne on masendav. Taimed aga vajavad sind, sest kui sa neid ei kasta ning nende eest ei hoolitse, siis nad ju surevad ära.

Sa oled ühenduses millegi elavaga

Kui sa pole oma sõpru ja perekonda pikalt näinud, tekib väga kurb ja üksik tunne. Taimedega saad sa rääkida ja jälgida nende kasvu ning kohe on parem olla.

See tegevus vabastab õnnehormoone

Jah, taimedega tegelemine või aiatööd aitavad inimkehas vallanduda õnnehormoonidel, sest enamasti tegelevad inimesed taimedega päikesevalguses, päikesevalgus tekitab aga head tuju ja rõõmsat tuju võimendab see, et sa tegeled millegi elavaga.

Aitab püsida olevikus

Kuna mõtted on paljudel negatiivsed ja tulevik tundub hirmutav, siis tegelikult on vajalik püsida olevikus, vaimse tervise seisukohalt on see tähtis. Kui mediteerimine ei ole just sinu teema või sa ei ole sellega ühist keelt leidnud, siis proovi rahus taimede eest hoolitseda ja vaata, kas see aitab sind.

See annab tagasi enesekontrolli

Paljud tunnevad, et kontroll on käest libisenud ja see tekitab hirmu. Kuid taimede eest hoolitsemisel oled sina vastutav ja see tunne võib aidata sul tagasi saada enesekontrolli.

Allikas: Southern Curls & Pearls