“Teadmine, et endistel omanikel, nende perel, sõpradel ja naabritel ei ole sinu uue kodu võtmete koopiaid, tagab sulle rahuliku meele,” selgitab ettevõtte Mr. Handyman omanik Kevin Busch.

Ja kui sa tunned, et lukkude vahetamine kõlab liiga paranoiliselt, siis mõtle pisut. Redditis jagas nii mõnigi koduomanik kogemust, kuidas endised omanikud või ehitajad astusid nende koduuksest sisse — mõned kogemata, teised teadlikult. “Ma kaotasin 14 tuhat dollarit maksva kihlasõrmuse, sest üks ehitusmees, kes oli enne mu korteris tegutsenud, tegi võtmetest endale koopia,” kirjutas üks neist.

“Kui mina ja mu poiss-sõber kolisime oma praegusesse korterisse, ei olnud üks meesterahvas vist kuulnud, et tema selles korteris enam elada ei saa, mistõttu ta tegi ukse lukust lahti, poekott käes ja vaatas meid üllatunud pilguga enne, kui vaikselt ukse sulges ja lahkus,” meenutas teine.

Lukkude vahetamine on hea mõte isegi siis, kui kolid uuselamusse. “Me saime kolm kuud peale kolimist teada, et meie uue kodu võtmed olid olemas ka mõnel maakleril,” jagas üks Redditi kasutaja.

Kuigi lukkude vahetamine läheb sulle midagi ka maksta, on see viis tagada endale teatav turvatunne.

Allikas: Apartment Therapy