Esiteks, kuiva lapiga tolmu — mis on põhimõtteliselt mustus ja surnud naharakud — pühkides, pühid selle lihtsalt laiali ja su tegevusest pole absoluutselt mitte mingit kasu, sest see tolmu satub kas põrandale või õhku ning seejärel juba puhastatud pinnale tagasi.

Teiseks, kuiv lapp võib mööblit pikas plaanis kahjustada, sest see toimib täpselt nii nagu sa peseksid kuiva lapiga oma näonahka ehk nagu liivapaber.

Üleüldine reegel on, et kuiva lappi tasuks kasutada vaid juhul, kui pind, mida puhastad, on juba eelnevalt märg või siis, kui pritsid eelnevalt pinnale ka veebaasil puhastusvahendit.

Igal juhul, loobu kuivast lapist, sest maailmas on olemas palju efektiivsemaid viise, kuidas tolmu pühkida ja samal ajal ka oma mööblit kaitsta.

Kiireks tolmupühkimiseks võta appi hoopis niiske mikrofiiberlapp ja kui sul on rohkem aega, kasuta spetsiaalset tolmuharja või tolmuimeja otsikut. Veel üks võimalus: pritsi lapile puhastusvahendit, mis aitab pindu paremini tolmust puhastada ja samal ajal mööblit hoida.

Nüüdsest on su pinnad tolmu- ja kriimuvabad — naudi!

Allikas: Apartment Therapy