Üks nõks, mille järgi toimida, on see, et sea sisse kindel rituaal, näiteks mõtle välja, mida sa täpselt mis päeval koristad. Kui vaja, pane see endale kirja. Kui teed iga päev natuke midagi, ei leia sa ennast üks hetk olukorrast, kus terve elamine näeb välja nagu seapesa.

Samuti on kasulik teha nii, et enne magamaminekut on kõik nõud pestud ja järgmise päeva lõunasöök kaasa pakitud. Kui lähed hommikul kööki rõõmuga, sest kõik on puhas, saab terve ülejäänud päev otsekui uue hingamise sisse. See tagab toreda ja positiivse laengu, mis on ka vaimse tervise seisukohalt väga kasulik.

Õige oleks ka vabaneda üleliigsetest asjadest, sest väga lihtne ja loogiline on tõde, et mida vähem asju sul kodus on, seda vähem saab su kodu ka sassi minna. Mõtle kriitiliselt, kui palju asju sul tegelikult vaja on. Loobumine millestki võib tunduda raske sammuna, aga pärast oled sa kindlasti rahul.

Igal asjal võiks kodus olla ka oma koht. Proovi seda teadmist edasi anda ka lastele ja/või mehele. Kui kõik teavad, kus mingi asi käib, on kodu koristamine palju lihtsam, sest siis ei kao midagi ära ja sa ei leia oma voodi alt sinna lükatud asju, mida lihtsalt ei olnud enam mitte kuskile panna.

Allikas: DailyMail