Kuid üks ema leidis sellele probleemile väga hea lahenduse! Ameeriklannast ema Sarah Hornung tüdines ära sellest, et tema lapsed muudkui nõudsid komme ja muid ebatervislikke snäkke. Ta otsustas, et on aeg leida lahendus.

Ta seadis oma külmkappi iseteenindusriiuli — mis tähendab seda, et pühapäeva õhtul valmistab ta oma laste jaoks ette terve nädala snäkid, mida nad võivad võtta täpselt sellel ajal, mil ise soovivad. Vahet ei ole, kas see on enne sööki või enne magamaminekut. Sarah usub, et ka lapsed suudavad aru saada, millal nende kõht on tühi. Samuti arvab ta, et tervislikke snäkke ei tohiks keelata või ainult kindlal kellaajal pakkuda.

Tema lapsed võivad külmiku riiulilt leida näiteks juustupulkasid, jogurtit, väikeseid porgandeid, viinamarju ja tükkideks lõigatud kurki.

“Ma arvan, et lastel peaks juba väikesest peale olema valik ise otsustada, millist snäkki nad soovivad. Kui ma ei hoia kodus nähtaval kohal komme ega krõpse, aga neil on omaenda snäki riiul, ei olegi neil võimalik teha ebatervislikku valikut.”

Tema sõnul on see siiamaani väga hästi toiminud ja ükski tema lastest ei ole veel eelistanud snäkkimist korraliku sooja toidu söömisele.

Allikas: Daily Mail