Lastefond tänab laevafirmat Tallink, kes aitas tuua Beatrice’i koos ema ja isaga turvaliselt põhjanaabrite pealinnast Tallinna.

“Brianna jõudis Eestisse tagasi täpselt nädal varem aga kuna tema pidi paar päeva veel ka Tartus arstide valvsa pilgu all olema, siis esimest korda päris oma koju sai ta sel esmapäeval, vahetult enne oma esimest sünnipäeva — 1 kuu vanuseks saamist,” rõõmustab Lastefond. “Aitäh, et aitate meil aidata!”

Kaks elupäästvat operatsiooni

Augusti keskpaigas kirjutasime vaid viie päeva vanusest Briannast, kes sündis südamerikkega — tema suured veresooned, kopsuarter ja aort on oma koha vahetanud. Lapse elu päästmiseks tuli teha esimese kahe elunädala jooksul operatsioon, mida Eestis hetkel teha ei saa. Opereerimata sureb aga 90% lastest esimesel eluaastal. Operatsiooni (arterial switch operatsion ehk arteriaalse ümberlülituse operatsioon) käigus n-ö istutatakse aort ja kopsuarter oma “õigesse kohta” ja 95 protsendil on operatsiooni tulemus väga hea ning laps saab edaspidi elada täisväärtuslikku elu.

Elupäästvat südameoperatsiooni Helsingis vajas ka pisike Beatrice, kelle pere palus Lastefondi heade annetajate abi, et tasuda lapse kiirabitransport Tartu Ülikooli Kliinikumist Tallinna Lennuväljale ning muud ravireisiga seotud kulud operatsioonile järgneva kolme kuni nelja nädala jooksul, kokku summas kuni 3800 eurot.

Heade inimeste abiga said mõlemad summad kiiresti kokku ja tüdrukud terveks!