Loomulikult ei ole kõik lapsed ühtemoodi, aga on selgunud, et see on kõige rohkem levinud lause, mida lapsed kasutavad oma mure väljendamiseks. Esmapilgul ei tundu see lause sellisena, mis annaks märku, et lapsel on kurb olla. Kuid kuna laps ei oska ennast veel nii hästi verbaalselt väljendada, et öelda, et tal oli täna halb päev ja ta tahaks sellest rääkida, siis ole eriti tähelepanelik selle lause suhtes.

"Tule minuga mängima!"

See kõlab esmapilgul täiesti süütu lausena, millele vanem reageerib tavaliselt kahel viisil: lähebki lapsega mängima, või ütleb tüdinenult, et mängi ise, mul pole aega. Ükskõik kumba tegevust oled sa enamasti harjunud harrastama, siis kui sa märkad, et laps on tavalisest vaiksem või õnnetum, peaksid sa olema tähelepanelik.

Vasta tema kutsele positiivselt. Lase tal valida, mis mängu ta soovib mängida ja löö selles tegevuses kaasa. Tegevuse käigus saad sa vaikselt uurima hakata, kuidas tal päev läks. Ära hakka kohe eeldama, et midagi halba on juhtunud, sest see tekitab lapses tõrjuva hoiaku. Kui laps hakkab vaikselt avanema või annab kurva alatooniga vastuseid, saad oma küsimustega minna spetsifilisemaks. Lõpuks on laps ise nõus sulle rääkima, kuid suunavad küsimused aitavad teda väga. Kui laps on lõpuks millestki rääkinud, mis teda kurvastab, saad talle lahendusi välja pakkuda. Vahel on lapsel lihtsalt vaja sooja kallistust ja ema rahustavaid sõnu.

Allikas: Awarenessact