Nutt tuleb endalgi kurku. Laps lihtsalt ei ole enam nõus sõna kuulama. Olukorda ei tee lihtsamaks kõrvaltvaatajad, kes ilusa sõna või abipakkumise asemel vaikselt torisevad. Mõne eriti suure sõnavõtuga inimene ei pea paljuks ka kurvale emale õpetussõnade jagamist, mis selles situatsioonis teeb asja hoopis hullemaks. Hinga sügavalt sisse, ignoreeri kõrvlaolijaid ja proovi parem mõnda neist nippidest:

Ära vihasta oma lapse peale, see on mõttetu

Lapsed on ettearvamatud ja isegi siis, kui su võsuke ei ole varem niimoodi käitunud, võib see varem või hiljem juhtuda. Äkki tal on kõht tühi, ta on väsinud või hakkab haigeks jääma. Seal võib olla sada erinevat põhjust. Püüa jääda rahulikuks ja mõista, et laps ei oska veel nii hästi oma tundeid väljendada.

Ära kujuta endale ette, et sinu laps ongi selline koletis

Sellel hetkel võib sul juhe täiesti kokku joosta ja sul võib tekkida tahtmine oma lapsele väga halvasti öelda. Sa ei suuda enam meenutada ühtegi korda, kus ta oli hea laps. Aga kui sa võtad teda sellel hetkel halvana, siis ta ei suudagi maha rahuneda. Sinu enda suhtumisest oleneb kahjuks või õnneks väga palju.

Ära võrdle seda jonnihoogu mõne eelmisega

Kõik olukorrad on erinevad, seega ka jonnihood. Ära mine närvi, kui eelmise jonnihoo puhul aidanud tegevus või asi seekord ei toimi. Põhjus võib ju seekord olla hoopis midagi muud. Püüa oma lapsega rääkida ja aru saada, mis tal valesti on. Teistmoodi sa ju teda aidata ei saa.

Peale situatsiooni lahendamist premeeri end millegi heaga

Jonnihooga tegelemine võtab sind emotsionaalselt täiesti läbi. Kui te olete poes, mõtle kiiresti välja, mida head sa sellel hetkel tahaksid. Kui sa oled lõpuks suutnud oma kisakõri kontrolli alla saada, osta endale midagi head. See võib olla kasvõi väike šokolaad või küünelakk, aga ennast on vaja rasketel hetkedel premeerida.

See, et sul hetkel juhe kokku jooksis ei tähenda, et sa oled emana ebaõnnestunud

Kui tunned enda peal kõikide teiste inimeste hukkamõistvaid pilke, on masendus kiire tekkima. Ära lase sellel ennast häirida. Nemad ei tea olukorra põhjust ja nad ei tea, milline sa emana oled. Sa oled supernaine ja sa saad hakkama.

Sa võid sellest olukorrast lahkuda

Kui sa tunned, et ei taha oma karjuva lapsega enam poes või mõnel üritusel olla ning sooviksid hoopis koju patja nutma minna, siis tee seda. Patja nutmine ei ole vast kõige tervislikum idee, aga tihti juhtub nii, et koduteel rahunevad nii ema kui laps maha ja kõik on jälle korras.

Teinekord on vaja lapse maharahustamiseks teda millegagi üllatada

Seda ei soovita ükski superlapsevanem, aga vahel väga harva on niimoodi tõesti lihtsam. Kui sul on päriselt vaja oma sisseostud ära teha, luba lapsele mõni väike üllatus või tervislikum snäkk. See taktika toimib peaaegu alati.

Sellel ei ole mingit vahet, mida kõrvalseisjad arvavad

Inimesed on õelad. Nad võivad öelda ja arvata mida nad tahavad, aga sina oled nende arvamusest üle. Kõigepealt tuleb alustada iseendast. Kui sina näed avalikus kohas mõnda last lohutamatult nutmas ja märkad tema ema või isa ahastuses pilku, siis ära ole üks nendest, kes nende mure peale silmi pööritab. Astu parem ligi ja küsi, kas sa saaksid aidata.

Allikas: Scarymommy