Kolme lapse ema jagab oma kogemust, kuidas ta mõned aastad tagasi suutis nende lihtsate nippidega oma kaine mõistuse tagasi tuua ja tema pereelu on peale seda olnud harmooniline ja armastust täis.

Ühel hetkel avastas kurnatud naine, et ta on väsinud oma laste peale karjumisest ja pereelu läheb aina allamäge. Ta võttis vastu otsuse: käesoleval päeval ta ei õienda oma lastega, ükskõik millega nad ka hakkama ei saaks. Kui laps käitub halvasti, pakub ema talle hoopis oma armastust nii palju, kui laps seda sellel hetkel vajab. Samal päeval korraldas üks lastest tõelise stseeni, kuid karjumise asemel võttis naine oma lapse hoopis kaissu. Ta kaisutas oma last pikalt ja rääkis temaga ilusasti. Ta ei suutnud muudatust uskuda — ainult mõne tunni möödudes olid kõik tema lapsed palju rahulikumad kui tavaliselt, pakkusid emale vabatahtlikult oma abi ja mängisid omavahel koos.

Peale seda päeva on naine üritanud võimalikult vähe oma laste peale häält tõsta. Armastuse jagamise meetodit kasutab ta siiamaani igapäevaselt. Kuid selle mitme aasta jooksul on ta avastanud veel mõned head trikid, kuidas ise olla rahulikum lapsevanem, kui laps käitub kohutavalt:

1. Kutsu laps enda juurde istuma ja anna talle piisavalt tähelepanu.

2. Peatu, vaata ja kuula. Lapsed saavad kohe aru, kui sa ei ole päriselt kohal ja hakkavad seda kiiresti kurjalt ära kasutama.

3. Mine lapsega õue ja jalutage koos. Kui sa tunned, et sa plahvatad kohe ja lapsed on närvilised, kulub üks rahustav jalutuskäik ära tervele perele.

4. Hinga sügavalt sisse ja ütle endale mõttes või kõva häälega mõned asjad, mille eest sa tänulik oled.

5. Tee lastega midagi lõbusat, ehkki see võib sellel hetkel tunduda sinu jaoks võimatu. Kui lapsed on vihased ja ei suuda endaga enam hakkama saada, aitab vahel see, kui saab koos emaga midagi toredat teha. Ka sinu enda kurjus lahtub niimoodi kiiremini.

6. Pane ennast piltlikult öeldes lapse kingadesse ja proovi tema murest aru saada, mitte seda vähendada.

7. Mängi oma lapsega. Millal oli viimane kord, kus sa päriselt istusid oma lapsega maha ja temaga koos mängisid, selliste reeglitega ja sel viisil, nagu tema seda soovis?

8. Võta aega iseendale. Kui su juhe on täiesti koos, anna lapsed mõneks tunniks oma abikaasale või hoidjale ja keskendu sel ajal ainult iseendale.

Allikas: Money Saving Mom