Plaanid koolivaheajaks varakult paika

Võimalusi koolivaheaja sisukaks veetmiseks on palju. Olgu selleks linnalaager, mõni vahva ringitegevus või hoopis mõni koolituskursus. Ei tasu unustada, et paljudesse koolivaheaja tegevustesse on vaja ka registreeruda ning on hea, kui seda teha juba varakult.

Kvaliteetaeg perega

Koolivaheaeg on hea võimalus veeta lapse ja kogu perega kvaliteetaega. Lisaks linnalaagritele ja ringitegevustele on koolivaheajal nädalavahetustel toimumas ka vahvaid ja harivaid pereüritusi, mida on tore üheskoos külastada. Nii kutsuvad perehommikutele nt muuseumid (vt nt Kumu perehommik: Ruumi mängud, vastlapäevahommik Tallinna hipodroomil) ja ka näiteks raamatukogud.

Nädal linnalaagris

Linnalaagris saab koolivaheajal kõik päevad põnevate ja ühtlasi harivate tegevustega ära sisustada. Lisaks on see suurepärane võimalus veeta lõbusalt aega sõpradega ning õppida nädala jooksul ühtlasi midagi uut ja huvitavat. Iga linnalaager on erineva suunitlusega ning nii leiab iga laps omale just meelepärase. Veebruari koolivaheajal toimumas nt tehnotrenni linnalaager, talvine sportlik linnalaager, kunstilaager ja palju muud põnevat. Tutvuge linnalaagrite kavaga siin.

Kursused ja töötoad

Kui tahaks aga vaheajal midagi põnevat õppida või mõne uue oskuse omandada, siis saab koolivaheajal külastada ka erinevaid töötubasid, kursusi ja koolitusi. Tallinna noortekeskustes, muuseumides, huvikoolides ning raamatukogudeski toimuvad meisterdamisringid ja töötoad, kus saab omandada kasulikke oskusi. Väiksemad saavad näiteks õppida multikat tegema, 10-aastased ja vanemad võivad õppida ise arvutimänge tegema või õppida tundma fotograafiat.

Veeda koolivaheaeg sportlikult

Veebruari koolivaheaeg on ju suusavaheaeg! Miks mitte harrastada just sel vaheajal talispordialasid. Tallinnaski on mitmeid võimalusi nii suusatamiseks kui ka uisutamiseks. Pealinna talviste sportimisvõimalustega saab tutvuda Tallinna spordiportaalis.

Kogu talvevaheajal toimuvate ürituste ning kavaga saab tutvuda ka Tallinna noorteinfo lehel www.tallinn.ee/koolivaheaeg.