Cheree sõnul pole ta kordagi kõhelnud, et oma väikestele lastele popkorni pakkuda. Ta ei ole arvanud, et see oleks ohtlik ja et midagi võiks juhtuda. See oli tavaline snäkk tema tütre Sophie jaoks, kuni laps haiglasse sattus.

Ühel õhtul kodus filmi vaadates märkas Cheree järsku, et Sophie hakkab lämbuma. Ta arvas, et popkorni tükk oli tütrele lihtsalt kurku läinud ja andis talle vett juua, mille järel olukord paranes, kuid vilisev hingamine jäi. Seetõttu otsustasid nad minna Erakorralise Meditsiini Osakonda. Sinna jõudes oli vilisev hingamine muutunud päris hirmsaks. Arstid ei näinud sellisel hingamisel seost popkorni tükiga ning väitsid, et see on astmahoog ja nad saadeti koju.

Vilisev hingamine aga jätkus ja ema süda ei andnud rahu, mistõttu pöördusid nad mõne päeva pärast haiglasse tagasi. Cheree palus, et Sophiele tehtaks röntgen, et näha, kas popkorn on kusagil hingamisteedes kinni, kuid arstid keeldusid sellest, öeldes, et röntgenpilt ei näitaks popkorni tükki.

Olukord läks mõne nädala jooksul hullemaks, Sophie ei suutnud enam normaalselt joosta ega mängida, sest tal oli raske hingata. Cheree läks temaga EMOsse tagasi ja nõudis, et lapsele tehtaks lõpuks röntgenpilt. Pildilt selguski, et popkorni tükk oli põhjustanud Sophie kopsus põletiku ja ta viidi kiiresti operatsioonile, et tükk lõpuks eemaldataks. Popkorni tükk oli seal liiga kaua olnud ja hakanud kopsu lõhkuma, sest oli pika aja peale lagunema hakanud.

Cheree on endas väga pettunud, et ei nõudnud kohe samal saatuslikul õhtul tütrele röntgeni tegemist. Juhtumist on pikk aeg möödas, kuid Sophie'l tekkiski astma, mida seostatakse kopsus peitunud popkorni tükiga ja ta peab seetõttu võtma nüüd kahte erinevat ravimit.

Cheree julgustab ka teisi emasid usaldama oma sisetunnet, kui asi puudutab nende laps. “Arstid võivad teha igasuguseid vigu, kuid emad teavad alati, kui nende lastel on midagi valesti," kinnitas ta.

Muide, kas teadsid, et tegelikult ei tohiks ühelegi alla 5-aastasele lapsele popcorni anda?

Allikas: Dailymail