Kui naabrite kodurahu on häiritud, peab sellega midagi ette võtma

“Aga kui oleks vastupidi — et see ema peaks oma kodus kuulama lakkamatult kellegi teise lapse kisa? Iga ema vastutab oma lapse käitumise eest ja peab sellega midagi ette võtma, kui naabrite kodurahu pidevalt häiritud. Kui ema on ise rõõmus ja rahulik, ei karju ka tema lapsed. Ja vastupidi — hüsteerilisel emal hüsteeritsevad ka lapsed,” arvab üks kommenteerija.

Üürnikule öeldi jooksva lapse tõttu korter üles

“Ei midagi uut. Meie majas ka kaebas vanapaar enda peal asuva korteri omanikule üürniku peale, kelle 3- või 4aastane laps õhtuti esikus edasi-tagasi jooksis. Üürnikule öeldigi korter üles! Mul olid ka lapsed ja ka minu peal korteris. Ei mäleta küll, et need eriti palju oleks jooksnud või sellest probleeme oleks tekkinud,” kirjeldab teine.

Kirja jätmist naabrile ei pelga

“Mina jätaks ka kirjakesi, kui mul on vaja magada, aga mingi laps lihtsalt lõugab kontrollimatult! Kas tõesti on nii raske aru saada, et lapsele tuleb õpetada õigesti käitumist? Et iga asi, millega sinu nunnuke hakkama saab ei ole hea ja tore ja kortermajja sobiv automaatselt, kuna ta on nii nunnu ju?”

Teistega arvestamine peaks olema elementaarne

“Kortermajas tuleb teistega arvestada ja kõik. Mul ka 2aastane, aga toas ei luba kisada ega joosta, need on õue tegevused. Aga üleval naaber, kellel ka 2aastane — karjub pidevalt, sõidab mingite asjadega toas ringi, nii et mul laest krohvi tuleb jne. Korduvalt öelnud, et tõmmaku tagasi.”

Naabreid häirida ei tohi

“Aga see on tõsine probleem, kui naabreid häirida. Olgu see siis muusika, remont, pidutsemine, koerte haukumine või laste kisa ja lärm. Ega olegi muud teha, kui hoolitseda selle eest, et naabreid ei häiriks. Naaber ilmselt ei soovi sinu elu elada,” kinnitab üks lugeja.

Lugejad, jagage oma kogemusi — mis on kõige häirivam asi, mida teie naabrid kunagi teinud on ja mis selle vastu ette sai võetud?