Nimelt sain juba möödunud nädalal oma 3. klassis käiva lapse klassijuhatajalt kirja, et "laps nuuskas nina ja aevastas ning kui see jätkub, tuleb lapsel jääda koju". Uurisin siis lapselt, et kas tal on nohu ja on külma saanud, aga tema ütles, et lihtsalt nina oli vesine ja nuuskas. Rohkem sellele ei mõelnud, sest ju siis oligi ühekordne juhus.

Aga eile kirjutas õpetaja mulle taas ja paari tunni pärast helistas, et "palun tulge lapsele järele, ta on haige". No läksingi siis mina lapsele kooli järele, viisin koju ja koduteel uurisin, et kas tunneb end ise haigena. Laps ütles taas, et miski lihtsalt ajas aevastama ja nina nuuskama, aga mitte midagi tõsist.

Olin siis pärastlõuna lapsega kodus, tegin kodukontoris tööd ja ei kuulnud küll kordagi ühtegi aevastust ehk nuuskamist. Ise hoopis nuuskasin vahepeal, sest võtsin tolmuse raamaturiiuli pealt ühe raamatu ja mul on kerge tolmuallergia... Aevastan ka päris sageli, aga mitte sellepärast, et olen haige, vaid see on inimeste loomulik reaktsioon mingisugusele ärritajale.

Ehk siis küsin, kas nii hakkamegi kogu kooliaasta koolis käima? Laps korraks nuuskab nina ja juba tembeldame ta haigeks? Tulge mõistusele!