Lastel, kes söövad piisavalt rauarikkaid köögivilju, on aju jõudlus suurem kui neil, kes tarbivad neid vähem või ei tarbi üldse.

Pennsylvania ülikoolis viidi läbi uuring, kus 1500 lapse ajus mõõdeti rauasisaldust. Selgus, et need lapsed, kellelt leiti vähem rauda, sooritasid halvemini osasid ülesandeid, nagu näiteks arutlemine ja ruumiline töötlemine.

Ajuosakesed vajavad normaalseks toimimiseks seda, et inimesel oleks kehas piisavalt rauda. See on vajalik, et nii vaimed kui füüsilised võimed saaksid edasi areneda. Väikelastel on see eriti tähtis, sest muidu on neil võimalik päris kiiresti jääda eakohases arengus maha.

Toidud, mis sisaldavad palju rauda ja mida lapsed võiksid väikesest peale süüa, on näiteks spinat, brokoli, läätsed, oad, pähklid, ja seemned.

Kui kahtlustad, et su lapsel on rauapuudus, siis need sümptomid peaksid kinnitama su kahtlusi: laps kogeb nõrkust, tema nägu on olnud pikka aega tavapärasest kahvatu, ta võib tunda valu rinnus või peas, ta võib kurta suure väsimuse üle.

Allikas: DailyMail