Blogi KateSurfs.com autor Kate on jõudnud ühe emade kõige suurema saladuse jälile: miks käituvad lapsed normaalselt seni, kuni nende emad tuppa astuvad? Tuleb välja, et selle põhjuseks on armastus. Enne, kui oma silmi pööritad, kuula meid ära.

Kate luges Washingtoni ülikoolis läbi viidud satiirilist uuringut, mis leidis, et lapsed käituvad 800% hullemalt, kui nende emad on nendega ühes ruumis ja kui lapsed on alla 10aastased, on see protsent lausa 1600%.

Kõlab päris hästi… kuigi tegemist on uuringuga, mis on tegelikult nali.

“Lapsed, kes on kaheksa kuu vanused, võivad rõõmsalt mängida, aga kui nad näevad oma ema tuppa sisenemas, hakkavad nad 99.9% tõenäosusega nutma, teevad häda püksi ja vajavad koheselt oma emade tähelepanu,” kinnitas uuring. “Ülejäänud 0.1% lastest on pimedad, aga kohe, kui nad oma ema häält kuulevad, hakkavad nad asju loopima ja küsivad süüa, kuigi nad on just söönud.”

Kahe noore tüdruku emana suutis Kate nende humoorikate võltsitud leidudega koheselt samastuda ja tõenäoliselt pole ta ainus ema maailmas, kes seda suudab. Ja seepeale hakkas Kate otsima põhjust, miks lapsed nii käituvad.

“SINA, ema, oled neile turvaline koht,” kirjutas Kate oma blogis, lisades, et lapsed julgevad oma emade juures nii käituda, sest nad tunnevad end nende juuresolekul turvaliselt. “SINA, kallis ema, oled prügikast kõigile ebameeldivatele tunnetele ja emotsioonidele. Kui laps on terve päeva üritanud normaalselt käituda, ka ebameeldivas olukorras, siis kohe, kui ta sind näeb, ta teab, et aeg on lasta tunded valla.”

See ei pruugi küll olla see laps, kelle juures sa olla sooviksid — ta võib sind lausa hulluks ajada -, aga tegelikult on see ju natukene meelitav ka, või mis?

Lihtsalt seetõttu, et sa oled hea ema, julgustad sa ka oma lapsi oma tundeid väljendama ja iseendaks jääma. Mis aga põhiline: sa lased tal tunda end turvaliselt. Seega, võta neid kisamisi ja vingumisi kui imelist auhinda, sest sa ei hellita oma lapsi ära, vaid tuled emaks olemisega suurepäraselt toime.

Ja kõik emad, kelle lapsed pole nende juuresolekul kui põrgulised, see ei tähenda nüüd, et sa oleks siis halb ema. Sul on lihtsalt vedanud, et su lapsed ongi iseloomult inglid ja sina võid olla hoopis superema.

Allikas: Kidspot