• Kuivata ise või osta pigem puisemate vartega ürte, nagu tüümian, rosmariin, oregano ja piparmünt. Pehmetest rohelistest lehtedest koosnevad maitsetaimed nagu basiilik, murulauk või aedtill kaotavad kuivatamisel väga palju oma aromaatsusest ja maitseomadustest - neid on parem säilitada külmutatult või siis tarbida värskelt.
  • Kuivatatud ürdid olgu värsked! See tähendab, et ka nende omadused ei säili igavesti. On öeldud, et parim aeg kuivatatud maitsetaimede tarbimiseks on kuni 3 aastat pärast korjamist. (Ise ürte kuivatades, märgi alati säilituspakile kuupäev!) Kui see aeg on möödunud, oleks igati mõistlik oma varud sorteerida ning vanemad välja vahetada.
  • Vastupidiselt üldlevinud arvamusele, tuleks kuivatatud maitsetaimed lisada toidule võimalikult selle valmistamise algjärgus, mitte lõpus. Nii on neil aega niiskust imada ja endas peituv hea maitse ümbritsevasse toitu soojuse toimel laiali anda.
  • Kui lisad kuivatatud maitseaineid toidule, mudi neid enne sõrmede vahel. Selliselt näiteks rosmariini või tüümiani sõrmede vahel keerutades tõuseb õhku tugev ning meeldiv iseloomulik aroom - nii pääsevad taimedes peidus olevad õlid veelkord valla ja ka toidus on maitse tugevam.