Külvata võib nii spetsiaalset lihavõttemuru, näiteks Suvipiha lihavõttemuru, kus pakis on itaalia raiheina (Lolium multiflorum) seemned, kui mistahes muud muruseemet. Lisaks muruseemnele saab kiirelt rõõmsat rohelist, kui külvata näiteks teraviljaseemneid.

Anum, kuhu muruseeme külvatakse võib olla nii ümar kui ovaalne, mis kellelegi parasjagu meeldib või käepärast juhtub olema. Sobiv anum täidetakse külvi-, lillemulla või liivaga. Anuma põhjas võib olla väiksematest kividest või kergkruusast drenaažikiht, kuid see pole oluline, sest kogu ettevõtmine on lühiajaline.

Suurema külvianuma keskele võib asetada mõne väiksema tühja lillepoti, nii on sinna hiljem hea asetada potiga või vaasiga kevadlilli – murupinnalt ei jää paistma poti või vaasi servad ja kogu seade jätab loomulikuma üldmulje.

Õrnalt tihendatud, tasandatud ja eelnevalt kastetud mullapinnale tuleks muruseemned külvata võrdlemisi tihedalt – see tagab kaunima lõpptulemuse. Seemned kaetakse õhukese mulla- või liivakihiga.

Külvatud muruseeme idaneb soojas ja parasjagu niiskes mullas umbes 5-7 päeva. Tärganud muru kasvab soodsates tingimustes (soe, valge ja piisavalt niiske) kiiresti (1-2 cm päevas) ning nädalaga võib selle pikkus olla 10-15 cm. Kuid vaatamata kiirele ja lopsakale kasvule kannatab murutaim hästi pügamist ega kaota seetõttu oma dekoratiivsust. Rohelistele taimedele mõeldud väetiselahusega võib murutaimi väetada, kuid see pole ettevõtmise lühiajalisuse tõttu oluline. Küll aga tuleks murumätast regulaarselt kasta.

Roheliste murujuustega troll

Kui täiskasvanud ajavad taga ilu ja harmooniat, siis lastele võib muru külvamine olla hoopis lõbus projekt. Selleks puhuks tuleks välja otsida mõni lõbusa kuju või näoga anum, täita see külvimullaga, külvata seemned, kasta ja oodata, kuni lustakas punane troll või mõni muu tegelane saab pikad rohelised juuksed.

Muru kasvatamisel on hea seegi, et seal võivad maiustamas käia ka kodukassid.