Kummalise floora väljanägemine peegeldub ka taimede inglisekeelsetes nimetuses: stinky squid (haisev kalmaar), bastard cobas (ebardlik sulam), monkey cups (ahvi karikas), vegetable sheep (lambavaip).

Ilu on vaataja silmades ja online-hääletuse tulemusena osutus maailma koledaimaks taimeks hiid-titaanjuur.

1. Cyphostemma juttae, Bastard cobas (jalgvanik). Aeglase kasvuga ilutaim, kes võib kasvada kuni 1,8 meetrit kõrguseks. Teda nimetatakse ka mets-viinamarjaks (wild grape), puuviinamarjaks (tree grape) ja Namiibia viinamarjaks (Namibian grape). Looduslikult kasvab taim Namiibias. Ta võib oma suured ja läikivad lehed talveks maha langetada ja viinamarja sarnased kobarad ilmuvad suve lõpuks. 
2. Aristolochia gigantea, Birthworts (hiid-tobiväät). Nimetatud ka piip-viinapuuks (pipe-vines). Nad on laia levikuga ja neid esineb mitmesugustes kliimatingimustes. Taim kujutab endast üksteisega tihedalt põimunud lihtlehtedega väädipusa. Õitel on tugev lõhn.
3. Pachypodium namaquanum, Elephant´s trunk (paksjalg). Namiibiast pärit
taimel on tihedalt asteldega kaetud paksenenud tüvi. Talvistel kasvukuudel ilmub taime tippu lehtedest tutt, augustist oktoobrini ilmuvad sametised õied.
4. Amorphophallus titanium, Corpose flower (hiid-titaanjuur). See taim õitseb iga nelja kuni kuue aasta tagant. Taime õisikut peetakse üheks maailma suurimaks – kõrgus 1,5m ja laius 1,2m. 8 tundi päevas ja kolm päeva kestva õitsemise ajal eraldavad õied lõhna, mis meenutavad roiskuvat liha, lõhn on atraktiivne raipetoidulistele putukaile, kes õit külastades seda tolmendavad. Taim on tuntud ka kui afrodisiaakum.
5. Welwitschia mirabilis, Tree tumbo (velvitšia). Edela-aafrikast, Namiibiast ja Angoolast leitud taime peetakse elavaks fossiiliks. Taimel on kaks lehte, mis kasvades aja jooksul ribadeks jagunevad. Uurimused on näidanud, et mõned taimed võivad olla vanemad kui 1000 aastat.

6. Colletia paradoxa, Thorn of the cross (tavatu ankurtürn). Sel Lõuna-Ameerikast pärineval aeglase kasvuga põõsal on märtsis-aprillis puhkevad hallikad õied. Tema lõhna tõttu kasutatakse kui ilutaime. Kasvukohtade vähenemise tõttu on tegemist väljasuremisohus taimega.

7. Pseudocolus fusiformis, Stinky squid. Seene esmaleiud pärinevad aastast 1915 Põhja-Ameerikast, Pittsburgist. Taime leitakse sageli suvel ja sügisel parkides ja aedades. Seene viljakeha sarnaneb algselt paisunud palliga, mis hiljem lõheneb ja võtab hargnenud oksa kuju.

8. Bowiea volubilis, Sea onion (väänduv bovea). Tuntakse ka kui ronivat sibulat. Taim on pärit Lõuna-Aafrikast. Heleroheline sibul kasvab osaliselt maa sees. Uued võrsed tekivad igal aastal ning annavad taimele väljaveninud spargli väljanägemise. Õied on taimel rohekad.
9. Raoulia eximia, Vegetable sheep (lambavaip). Taim kasvab Uus-Meremaa
Alpides. Põõsas moodustab hallikas-valge laia mätta läbimõõduga 1,5m. Õied asetsevad karvakestega kaetud väikeste lehekeste vahel.

10. Nepenthes, Monkey cups (kann-taim). Üldiselt teatakse teda kui troopilist kann-taime. Taim kuulub perekonda, mis hõlmab üle 120 liigi. Need on vääntaimed, kes kasvavad Lõuna-Hiinas, Indoneesias, Malaisias ja Filipiinidel.