Inglitrompetite talvitamiseks on parim paik valge ja umbes 10 plusskraadiga ruum. Suurt kahju ei tee ka mõned kraadid madalam või kõrgem temperatuur. Garaažis on hetkel sooja viis kraadi.

Pärast õitsemist lõikab Merike taime tagasi ning tõstab keldrisse. Garaažis võtaksid talvised miinuskraadid taime kindlasti ära.

Paanikaks ei ole põhjust

Aednik Jaan Mettik ütleb, et inglitrompeteid võib ületalve hoida ka tavalisel toatemperatuuril, kuid siis peab taime mõnevõrra enam kastma. Jälgige, et veest ei piisaks taimele hoogsaks kasvama hakkamiseks. Talvised võrsed jäävad nõrgaks ning need tuleb kevadel kindlasti tagasi lõigata. Mis puutub Merikese inglitrompetisse, siis tuppa ta lihtsalt ei mahu.

Talvepuhkusel olles ei ole vaja taime väetada, piirake ka kastmist kuni järgmise kevadeni.

Kui inglitrompet kaotab puhkeperioodil enamiku oma lehtedest, pole mõtet paanikasse sattuda − see on normaalne ja loomulik.

Märtsis-aprillis istutage taim ümber. Valige selleks ruumikas pott ning rammus istutusmuld.

Kevadise ümberistutuse käigus võiks inglitrompetid ka tagasi lõigata. Nõnda hoiate taime sobivas suuruses ning kompaktsena. Sõltuvalt taimede suurusest ja omaniku soovist võib oksi kärpida isegi tublisti üle poole nende pikkusest.

Öökülmaohu möödudes võite oma inglitrompetid tõsta õue tuule eest varjatud kohale. Merike harjutab oma inglitrompetit uute oludega mõnda aega kasvuhoones.

Õues peaks olema sobiv paik soe ja parajalt päikeseline.

Kui jätate oma taimed suveks tuppa, leidke neile võimalikult valge paik, kuid ka seal tuleb kastmise ja väetamisega hoolas olla. Viletsa ninaesisega pole neilt lopsakat kasvu ja õitsemist loota.