Anumas kasvatamisel on heliotroop nõudlik õige kastmise suhtes. Muld peaks olema kogu aeg parajalt niiske. Aromaatne kaunitar muutub vee suhtes eriti nõudlikuks kuumal ajal. Seetõttu tuleks kasta taime nn varuga. Samas ei tohiks mullapall ka liigselt läbi vettida ega muutuda liialt happeliseks. Nii nagu ei talu heliotroop liigniiskust, on ta tundlik ka mullapalli läbikuivamise suhtes. Kuivusele reageerib ta lehtede mahaloopimisega. Kuid lehtede mahaloopimisega reageerib taim ka mulla liigse niiskuse korral.

Mõlemal juhul kaotab taim oma kauni dekoratiivse välimuse. Et seda taastada, tuleks heliotroopi tugevasti tagasi lõigata. Ent sel juhul kannatab õitsemine, ilmuvad ju õied varte tippudesse.

Kasvusubstraadiks sobib huumus- ja toitaineterikas vetthoidev, nõrgalt happelise või neutraalse reaktsiooniga lillemuld. Väetada tuleks aastaringselt õitsvatele taimedele mõeldud väetiselahusega, talvel vähem, suvel, aktiivsel kasvuperioodil aga rohkem.

Heliotroop on tõeline spartaklane – ta kasvab nii temperatuuril +3º...+5º C kui +25º...+30º C, vaid miinuskraadid on taimele hukatuslikud. Hästi talvitub ta toas aknalaual. Seal ta küll jätkab kasvu, kuid viskab maha suurema osa lehtedest. Põhjuseks vähene valgus ja lühike päev. Kevadel, mil valgust rohkem kasvatab taim taas lopsakad lehed. Kevadist tagasilõikust teha järk-järgult.

Kuigi heliotroop armastab päikest ja valgust, saab ta kenasti hakkama ka poolvarjus. Kannatab nii kuuma kui mõningast jahedust. Ka talub ta kuiva õhku ning ei hukku kesküttega ruumis talvitudes. Üldjuhul pole probleeme ka kahjuritega. Paljundada saab taime pistkute abil ja seemnetega. Seemned, mis sarnanevad nii suuruselt kui värvilt mooni seemnetele, külvatakse varakevadel veebruaris-märtsis potti eelnevalt niisutatud substraadile. Külvinõu on soovitav niiskuse hoidmiseks katta kile või klaasiga ning asetada valgesse kohta. Tõusmed ilmuvad umbes kahe nädala möödudes ning nende kasv on kiire.

Kui taimi soovitakse hiljem kasvatada peenras või lillekastis, siis seemikud pikeeritakse eraldi nõudesse. Kui aga taime saatus on kasvada edasi toataimena, siis valitakse välja tugevaimad ning istutatakse nad kokku ühte nõusse.

Ladvapistikutega paljundamisel eemaldatakse neilt alumised lehed 1,5-2 cm ulatuses. Väike, kitsa kaelaga nõu täidetakse veega ning sinna lisatakse mõni tilk puisaaloe mahla. Aaloe mahl ei lase veel „halvaks“ minna ning pärsib roisubakterite arengut. Juurdumiseks asetage pistikud aaloemahlaga segatud vette. Juured ilmuvad suhteliselt kiirest ning on valmis mulda istutamiseks. Kui kasutatake juurdumiseks suuremat nõud, jälgida, et lehed ei satuks vette ega puutuks tihedalt üksteisega kokku. 

Refereeritud ajakirjast Мои любимые цветы