Sidrun on supervahend aiatöödest kätele tekkinud kareduse ja mustade küünte puhul. Hõõru sidrunitükiga käsi ja küüsi ning tulemus on kohe näha. Küüned ja küünenahad muutuvad taas valgeks. Kunstküünte puhul aitab, kui suruda need lihtsalt pooleks lõigatud sidrunisse. Väsinud käsi võib ka soojas sidrunivees leotada ja hiljem kreemitada.

Kui küünarnukid on muutunud punetavaks ja karedaks, on sidrunist samuti abi. Kenamate ja tervemate küünarnukkide jaoks sega kokku sooda ja sidrunimahl. Hõõru saadud pastaga küünarnukke, et nahka pehmendada, seejärel loputa toonikuga, kus on pooleks vesi ja sidrunimahl. Kõige lõpuks masseeri töödeldud kohti ja ka käsi oliivi- või kookosõliga.

Kui aiatööde käigus on end veidi kriimustatud või näiteks sõrme lõigatud, on ka siis hea, kui sidrun käepärast. Ta peatab verejooksu ja desinfitseerib väiksemad haavad ning marrastused, kui pigistada mõned tilgad sidrunimahla otse haavale. Meeles tuleb pidada, et sellega kaasneb äärmiselt ebamugav põletav kipitustunne. Seepärast võiks koduses majapidamises pigem olla olemas neutraalne haavapuhastusvedelik.

Aiatööde hooajal tasub mõni sidrun siiski igaks juhuks käepärast hoida!