Kuid kakaod ei kasutata ainult söögiks-joogiks, see on leidnud tee ka nahahooldustoodetesse.

Kakaopuu viljad on suured rohelised kaunad, milles 30–40 kakao­uba. Vilja valmides korjatakse need käsitsi ja võetakse oad välja. Pärast kuivatamist, fermentatsiooni ja röstimist oad purustatakse ning neist pressitakse välja kreemjas segu – kakaovõi.

Teeb naha pehmeks

Kakaovõi on taimsete rasvade seas ainulaadne. Toatemperatuuril on see tahke, aga sulab kehatemperatuuril. Päris naturaalsel kujul on see nahale määrimiseks siiski liiga kõva ning imendumine takistatud.

“Palmersi kakaovõitoodete väljatöötamisel on võetud eesmärgiks suurendada kakaovõi naturaalset efektiivsust ning suurendada imendumist,” räägib Felicity Invest OÜ müügiesindaja Kristi Roos. “Need omadused on saavutatud niiskuserikaste osiste ja E-vitamiini lisamisega.”

Regulaarsel kasutamisel aitab kakaovõi nahka pehmendada, niisutada ja toita. Kuid erinevalt teistest nahahooldusvahenditest parandab kakaovõi ka naha struktuuri ehk siis silub väiksemaid koevigastusi ning ühtlustab jumet.

Kuna meie kõigi nahaomadused on erinevad, siis toodetakse nii kakaovõid, -kreemi kui ka losjooni – nendes on erinevas koguses
kakaovõid.

Üldjuhul on meil nn kombineeritud nahk, seetõttu sobib kakaovõi, mis sisaldab rohkem rasva ning on kõige toitvam, karedate küünarnukkide ja muude väga kuiv-karedate kohtade pehmendamiseks.

Naha kareduse vastu tuleb võidelda kõigil aastaaegadel, sest nii külm, tuul kui ka päike kuivatavad nahka. Sama kehtib naha niisutamise kohta.

Meie külmas talves pakuvad huultele tõhusat kaitset Palmersi kakaovõiga huulepalsamid, mille koostises ei ole vett. Mitmed huuletooted sisaldavad ka päikesekaitset, mis on vajalik nii suvel kui talvel.

“Iga inimese nahk on ainulaadne,” möönab Kristi Roos. “Ma tean inimest, kelle nahk ei võta üldse mingit kreemi ega losjooni vastu, miski ei imendu. See on küll suur erand, aga iga nahatüüp reageerib toodetele erinevalt.”

Rasedate lemmiktooted

Kakaovõid peavad paljud rasedad pea asendamatuks vahendiks venitusarmide ärahoidmisel ja leevendamisel.

Teadupärast tekivad venitusarmid sellest, et raseduse käigus nahaalune rasvkude venib ja lõheneb. Kehale omast elastiini ja kollageeni jääb väheks ning seda on vaja juurde anda. “Meie venitusarmide hooldustoodetesse on lisatud elastiini, kollageeni ja E-vitamiini,” tõdeb Kristi Roos. “Kakaovõi on muidugi põhikomponent, kuid selle mõju toetavad lisaained. Eelmisel aastal täiendati rasedate toodete koostist argaania- ja mandliõliga.”

Venitusarme ennetavaid tooteid soovitab Kristi Roos kasutada teisest-kolmandast raseduskuust, soovitatavalt kaks korda päevas. Ikka selleks, et nahka venimisega harjutama hakata. Määrida tuleks ohustatud piirkondadele: rindadele, kõhule, reitele, tuharatele, aga ka käsivartele.

Võib juhtuda, et venitusarmid tekivad hoopiski pärast rasedust, sestap tasuks toodete pruukimist mõnda aega pärast sünnitust jätkata.

Enne kakaovõitoote kasutamist tasuks seda käeseljal testida. Kui käeseljale tekib punetus ja/või sügelus, olete kakaole allergiline.

Kristi Roos kiidab ka imetamiskreemi, mis pehmendab rinnanibusid ning hoiab ära lõhenemist. Seda võib kasutada ka imetamise ajal.

Tootevalikus on veel büstikreem, mis mõeldud spetsiaalselt rinnapiirkonna naha toonuse taastamiseks ja pinguldamiseks.

Ja kui laps juba sündinud, on beebi punetavale pepule leevenduseks spetsiaalne kreem, mis pehmendab ja niisutab nahka. Ka on välja töötatud kakaovõi pulk, mis kaitseb lapse nina ja põski külmakraadide ning terava tuule kahjustuste eest.

Kakaovõiga jumekaks

On inimesi, kes tunnistavad, et kakaotoodete kasutamine toob nende nahale ilusa helepruuni jume. Kuid teada tõde on see, et kakaovõi tõmbab päevitades päikest ligi. Et rannas mitte ära kõrbeda, pannakse kakaovõist päevitustoodetele sageli sisse ka kaitsefaktor.

Samuti on Palmersi tootevalikusse lisandunud losjoonid-isepäevitajad, mis naha järk-järgult jumekamaks toonivad. Jume kujuneb ajapikku, kuid püsib ka kauem.

Kakaovõi lõhnab nagu šokolaad, ja mõjutades nn õnnehormoone, teeb tuju heaks. Kuid kas selle lõhn meeldib teie enda nahal, seda ei saa teada enne proovimist.