Potigerberaid müüakse jah pigem kui üheaastaseid hooajalilli, kes peale õitsemist ära visatakse. Kuid hea õnne ja putitamise ning sobivate tingimuste korral võib potigerbera rõõmsalt ka aastaid vastu pidada.

Aga enne suuremat jahedust ja kindlasti enne sügiseseid öökülmasid tuleks taim ettevaatlikult (ei talu väga ümberistutamisi) üles kaevata ja sobiva suurusega potti istutada. Muld võiks olla vett hästiläbilaskev. Peale ümberistutamist hoida muld mõõdukalt niiske, vältida kuivale jäämist ja mullapalli läbivettimist - liiga märjas mullas on mädanikud kiired tekkima, kuivas mullas kuivab taim lihtsalt ära.

Väetada peale ümberistutamist ja vastu talve pole vaja. Küll aga kevadel, mil taim alustab taas kasvu. Väetada õisvatele taimedele mõeldud väetisega.
Taime asukohaks valida võimalikult valge koht aknalaual. Hea, kui õhk poleks väga kuiv. Talviseks temperatuuriks võiks olla +10...+15 kraadi.
Kuivanud-koltunud lehed ettevaatlikult eemaldada.

Talvituma toodud taime jälgida pidevalt, kuna gerbera on maiuspalaks paljudele kahjurputukatele nagu karilased, lehetäid, kedriklestad, ripslased. Karilastega asustatud taimed tuleks aga hävitada kuna nende tõrjumine on üsna võimatu. Pealegi vallutavad karilased kiiresti ka muud toataimed.