Kaunis ja mitte just väikeses potis kasvava, korralikus suuruses mahedalt kasvatatud karulaugutaime saab hetkel osta aianduskeskusest Hortes. Aianduskeskus ise tutvustab taime nii:

Maitselt ja aroomilt meenutab karulauk natuke küüslauku, kuid samas ei ole maitse nii intensiivne. Karulauk on vitamiinirikas taim ning sobib hästi lisaks toidu kaunistamisele pesto, pelmeenide, erinevate pastatoitude, suppide ja salatite valmistamiseks. Karulauk sobib ka kodujuustu ja kohupiima maitsestamiseks.

Taim kasvab 20-30 cm kõrguseks. Karulauk on mitmeaastane taim, mis eelistab niisket ja varjulist kasvukohta. Kuna taim meenutab välimuselt maikellukest, soovitame segaduse vältimiseks peenar eraldada või märgistada.

Kui tekib küsimus, mida küll teha juba praegu nii suureks kasvanud maitsetaimega, mida ju ilmselgelt aeda istutada veel ei saa, siis sellele on vastus küllaltki lihtne. Karulaugupott on piisavalt suur, et korraliku kevade saabumiseni ei ole taimel seal liiga kitsas. Parim kasvukoht talle on jahedam, ilma otsese päikeseta aknalaud. Oluline on ka jälgida, et taim oleks piisavalt niiske.

Aeda võib taime istutada olenevalt ilmastikust peale suurte öökülmade ohu möödumist. Vajadusel katta ööseks kattelooriga. Järgmisel aastal tärkab taim õigeaegselt ja saab ise ilma kevadise lisahoolduseta hakkama.