01.04.2017, 00:00
Kokakunstnik Anni Arro suvi aias
Iga kokk teab, et kõige parem ja kvaliteetsem tooraine hõrkude roogade valmistamiseks kasvab koduaias. Seda usku on ka restoraniomanik Anni Arro, kelle maakodus sünnivad koduste aiatööde kõrval uued hõrgud retseptid.
FOTO:
Aastaring Sepamaa talus annab tippkokale, kokaraamatute autorile ja mitme toidukoha omanikule Anni Arrole inspiratsiooni ka restorani menüü koostamiseks. Aprill on aias uute alguste ja elule tärkamise aeg. Just siis saab alustada talvel kogunenud plaanide elluviimist. Mõni aednik on juba nii varasel kevadkuul õnnega koos – kui aiast veel suurt midagi võtta pole, on temal kasvuhoones aegsasti salatid ja maitsetaimed tärkamas ning juba aprillis saab värsket rohelist lauale panna. “Aprill on raskete põllutööde aeg,” ütleb Anni. “Maalapi ja peenarde kaevamine, rohimine ja külvamine. See nõuab palju selja painutamist ja küürutamist. Raske töö vahepeale on hea midagi ampsata ja minu jaoks on just kilu, must leib, muna ja kevadised ürdid need, mis sobivad kokku rammusa ja värske maaõhuga! Ja ega sealt aiamaalt veel midagi eriti võtta olegi. Minu kasvuhoones vohab aga juba isekülvav rukola, till ning iga-aastane tubli varajane tärkaja murulauk. Neid siis kasutangi pea iga kevadise toidu maitsestamiseks,” räägib Anni ning pakub välja ühe tervisliku võileiva retsepti, mida igaüks kodus järele proovida saab.