Kukesaba
Kukesaba (Lythrum salicaria) leidub kasvamas niiskepoolsetel aasadel, kraavikallastel ja veekogude ääres. Taime kõrguseks võib olenevalt kasvukohast olla 30-100 cm või veidi enam. Tumelillad, kuue kroonlehega õied asetsevad kobarjais liitõisikutes. Õitsema hakkab juulist ja õieilu jagub augusti lõpuni. Tegemist on pika ja rikkaliku õitsejaga, keda külastavad usinasti liblikad ja mesilased. Koduaias kasvatatakse nii harilikku kukesaba kui erinevate kukesaba liikide ristamisel saadud kauneid sorte. Nad sobivad suurepäraselt loodusaeda ning veesilmade vahetusse lähedusse aga ka püsilillepeenraisse. Pikaealiste püsikutena võivad nad ühes kohas kasvada aastaid, ilma, et kannataks õitsemine. Üldiselt ei ründa neid ka haigused ega kahjurid. Talvekindlatena talvituvad ilma igasuguse katteta hästi. Paljundatatkse seemnetega või taime jagamise teel.

Roosa miisusaba (Ptilotus exaltatus) kodumaaks on Austraalia. Kuigi taim on veel vähetuntud, on tegemist usina õitsejaga, kelle armsaid, pea 10 cm pikkuseid roosasid õisikuid saab nautida kuni sügiseste külmadeni, vahvaid õisikuid ei riku vihmahood ning nad sobivad nii lõikelilleks kui ka kuivatamiseks. Taime kõrguseks on 15 cm kuni meeter. Miisusabasid võib paljundada nii seemnetega kui pistikutest. Lihtsaim viis on hankida taimed aiaäridest. Kodumaal kasvavad miisusabad kui mitmeaastased taimed, meil saab aga kasvatada kui üheaastast suvelille. Aias valida miisusabale päikesele avatud ja mitte väga rammusa kuid vett hästiläbilaskva mullaga kasvukoht. Oma pilkupüüdvate õisikute tõttu sobib hästi soolotaimeks.

Jänesesaba
Jänesesaba (Lagurus ovatus) on Vahemere maadest pärit üheaastane kõrreline, mis kasvab kuni 50 cm kõrguseks tihedaks puhmaks. Jänese saba meenutavad hallikasvalged õisikud ilmuvad juulis. Taim talub nii tuult kui vihma ning õisikud sobivad hästi suvistesse lillekimpudesse ja kuivseadetesse. Paljundatakse seemnetega, mis külvatakse mai alguses. Kasvatamiseks valida päikseline ja soe ning toitaineterikka mullaga asukoht. Suve- või püsilillepeenras.