---
Enamikust juurviljadest saab valmistada suussulava ahjuroa, kui maitsestada neid tilgakese õli, mee, soola ja pipraga. Samuti tasub juurvilju aurutada - nii säilib nende maitse ja värv kõige paremini.

Kui keedad juurvilju potis, siis pane vett ainult vähekene või kasuta vee asemel hoopis kanapuljongit, mida võid lisaks maitsestada värskete ürtide ja valge veiniga.

Porgandi keeduveele tasub lisada veidi mineraalvett ja suhkrut. Samuti võib juurviljade keeduveele pigistada apelsini- või sidrunimahla. Mustjuure keeduveele soovitatakse lisada piima, see aitab säilitada köögivilja valget värvi.

Kaalika pehmet maitset saab elavdada ingveriga. Ka õun või õunamahl sobib kaalikatoitudesse. Balsamiäädikas on samuti hea maitse andja juurvilja roogadesse. Jõuluajal võib proovida köögiviljadele lisada piparkoogi maitseaineid. Katsetada tasub ka tähtaniisi, pähkleid ja mandleid.

Allikas: Puutarha.net