Kuid nutikas maasikakasvataja, kes on otsustanud oma istandust laiendada, teeb seda kindlasti frigotaimedega. Maasika frigotaimed on peale ülesvõtmist hoitud lühemat või pikemat aega külmhoidlas kuni paari miinuskraadi juures. Selline töötlemine võimaldab maasikataimi säilitada ja nende istutamist ajastada täpselt nii, nagu parasjagu vaja. Nii saab näiteks tootmispõllul ajatada sügisese maasikasaagi, mida on võimalik juba oluliselt kõrgema hinnaga turustada.

Frigotaimede suureks plussiks on see, et neilt saab korralikku saaki juba istutusaastal ja nende marjad on ülisuured ning ahvatlevad. Aastate jooksul väheneb ka nende maasikate suurus ning saagikus, kuid esimesed paar aastat on see enamasti jalustrabav.

Väidetavalt kodumaised hiidmarjad, mida hetkel, maasikahooaja lõpus, turgudel müüakse, ongi just nende samade suve algul istutatud frigotaimede esimene saak. Seega on nad tõepoolest kodumaised ja midagi imelikku selles pole - tänu nutikalt saaki ajastavatele maasikakasvatajatele on võimalik ehk ka augustis veel värskeid kodumaiseid maasikaid süüa.

Kastide kohta võib öelda veel niipalju, et maasikakasvatajad üle maailma pakivad oma saaki tavapäraselt 5kg mahutavatesse plastikkastidesse. Selline suurus on optimaalne saagi toimetamiseks turustamiskohta või kokkuostupunkti. Millist värvi kastid iga talunik omale vastavast kataloogist tellib, on puhtalt tema isikliku maitse küsimus ning kastivärv ei tohiks kindlasti anda vihjeid marjade päritolu või kvaliteedi kohta.

Paljasjuursed frigotaimed on ka hobiaedniku jaoks kevadel kättesaadavad suuremates aianduskeskustes. Enamasti müüakse neid kümne taime kaupa, pakituna kiletuutusse.