Peenras kasvatamise asemel võib maitsetaimi edukalt kasvatada ka päikeselisel terrassil konteinerites. Viimased peaksid olema muidugi piisavalt suured, täidetud viljaka sobiva mullaga ning omama liigse kastmisvee äravalgumiseks drenaažikihti ja/või avaust. Vahemeremaadest pärit maitsetaimede (näiteks salvei, lavendel, liivatee) kasvatamisel peaks kasvumuld olema kergem ja liivane ning hea veeläbilaskvusega. 

Tänu päikesele ja soojusele suureneb maitsetaimede lehtedes eeterlike õlide sisaldus. Protsess kestab kuni õienuppude moodustumiseni. Pärast seda läheb energia õite ja seemnete moodustamisele ja taimes väheneb eeterlike õlide sisaldus. Seepärast oleks hea maitsetaimi korjata enne õitsemist. Parim aeg oleks vahetult peale sooje ja päikeselisi päevi ning kuiva ilmaga. Kui aga on vaja maitsetaimede õisi või seemneid, korjatakse need õitsemise ajal või vahetult enne seemnete valmimist. 

Korjatavaid maitsetaimi ei maksa juurteni maha lõigata. Väike varretükk on piisav et taim saaks kasvatada uusi noori võrseid ning nii pikeneb maitsetamede tarbimisaeg. 

salvei
Enne õitsemist korjatakse: meliss, koriandri rohelised lehed, till, apteegitill, karulauk.
Õitsemise alguses korjatakse: salvei, majoraan, liivatee, aed-piparrohi, piparmünt.
Õitseajal korjatakse: lavendel, kummel, pune, raudrohi, arnika.
Vahetult enne seemnete valmimist korjatakse: till, apteegitill, köömen, koriandri seemned.

Talviseks säilitamiseks võib paljusid maitsetaimi kimpudesse seotult kuivatada. Kuivatatkse neid varjulises soojas ja hästiõhustatud kohas. Kimbud valmistatakse umbes 10 oksakesest, seotakse kokku ja riputatakse siis „pea alaspidi“ kuivama. Lehed ja õied asetatakse kuivama restidele või madalatesse korvidesse. 

Kuivalt säilitamiseks sobivad suurepäraselt majoraan, aed-piparrohi, raudrohi, kummel, apteegitill, köömen, lavendel, pune, rosmariin, salvei ja liivatee. 

Allikas: Мой преқрасный сад