Idandid on tervislik täiendus toidulauale. Foto: Sven Arbet
Valgusküllasemad päevad meelitavad aknalauataimi kiiremini kasvama. Rikastage oma toidulauda tervislike ja vitamiinirikaste idanditega.

Idandamiseks sobivate seemnete valik on rikkalik, viimastel aastatel on neid müüma hakanud isegi tavalised toidukauplused, rääkimata aia-, kodukauba- ja looduspoodidest.

Kuna seemnesse talletuvad hästi ka taimekaitsevahendid, siis parimad on mõistagi mürgivabalt kasvatatud seemned.

Idandamiseks sobivad lutsern, lambalääts, harilik lääts, salatkress, munguba, aedrõigas, redis, aasristik, tšiili hanemalts jm. Ökopoest ja supermarketi talukaubariiulilt leiab mahedat Eesti nisu, hernest, lina, valget sinepit.

Kindlasti sobivad ka oma aias kasvanud kõrvitsa-, päevalille-, põld- ja aedherne-, aedoa-, rebasheina-, hanemaltsa-, salati-, basiiliku- või rõikaseemned.

Idandada võib peaaegu kõike, mis köögiviljaaias kasvab, välja arvatud tomat, mille idandid on mürgised.