- Korjan metsaveerelt harilikku punet ehk vorstirohtu. Kasutan teda teena, maitsestan ahjuliha, sobib hästi munale, makaronidele ja pitsale, ja verivorsti sisse. Igati universaalne, sobib kõigeks. soovitan kõigile!!!!

- Korjan suvel naistepuna, kummelit, kortslehte, punet, nurmenukku. Aias kasvatan lisaks melissi, piparmünti. Kasutan igapäevaselt. Teen seguteesid. Nii kuidas tuju on. Kasulikud on nad igal juhul, sest pole kuskilt sisse toodud ega lõhnastatud ja aromatiseeritud. Ja see ongi juba tervislik.

- Kindlasti korjan pärnaõisi (tee on väga maitsev niisama juua võis siis köha puhul), saialille õisi (põletiku puhul hea tee), piparmünti ja melissi koos õhtul hea juua enne magama minekut, ka nurmenukuõisi ja nõgest. Kadakamarju ja leesikat soovitan põievalu korral. Väga hea tee on ka vaarikavartest, samuti kuivatatud kibuvitsamarjadest.

- Alati korjan kortslehti, kasulik iga asja puhul, eriti naistehädade puhul, ka põiehädade puhul on abi ja silma peale kompressiks, kui silmad põletikulised.

- Korjan paiselehelehti. Kuivatan, pakin paberkotti ja talvel köha korral hea abiline. Loomulikult aias olevad erinevad piparmündid, meliss, pärnaõied, kummel, ristik, mustasõstra lehed, kaselehed jms lähevad kuivatamisele, hiljem teesegudesse. Sügavkülma panen ka, aga see moodus pole hea, kui tarvis kuskile teesegusid kaasa võtta. Külmutatud asju ju ei transpordi.

- Korjan aastaid pere tarbeks ja avastasin, et sügavkülmas on nagu aasalt äsja korjatud. Värv ja lõhn nagu värskel taimel.

- Avastasin vereurmarohu, püüan soolatüükast lahti saada, eks ole näha.

- Korjake angervaksa ka, tee maitse pole küll teab mis hea aga väga kasulik on kilpnäärmele. Aitab seedehäirete puhul ja ka alandab palavikku.

- Korjan oma aias kasvatatud kummelit. Kunagi külvasin lillepeenra lõppu apteegist ravimtaimeks ostetud kummelit, nüüd korjan sealt ise seda juba aastaid.

Korjan ja kuivatan oma rooside kroonlehti, väga hea aroomi annavad talvel iga tee sisse lisades. Korjan ja kuivatan ka õunapuu lehti - küll saab hea tee! Kindlasti ei jäta korjamata nõgest. Kuivatatud nõgese puru toitudele riputada annab hästi palju energiat. Ja võilille juurikad - kuivatada ning kohviveskiga ära jahvatada - tõeline energiapomm!